Sport

Zinedine Zidane: Slabe şanse să devină prea curând selecţionerul Franţei

Zinedine Zidane, fostul antrenor de la Real Madrid, are șanse minime de a prelua curând selecţionata Franţei, atât timp cât Didier Deschamps va rămâne în post până în 2020, când îi expiră contractul, a anunţat preşedintele Federaţiei franceze de fotbal, Noel Le Graet.

Presa franceză a speculat pe tema revenirii în Franţa a lui Zinedine Zidane, care a părăsit neaşteptat pe Real Madrid, la mai puţin de o săptămână după al treilea succes consecutiv din Liga Campionilor.

”Didier Deschamps are contract până în 2020 şi va rămâne până în 2020”, a declarat Noel Le Graet la canalul BFM TV. Deschamps şi Zidane au fost coechipieri la naţionala Franţei care a câştigat Cupa Mondială în 1998.

Le Graet a precizat că nu a avut nicio discuţie cu Zidane despre un posibil rol pe lângă naţionala Franţei, care va juca la turneul final al CM 2018 din Rusia.

Citește și: Liga Campionilor 2020: Finala se va disputa la Istanbul

Zinedine Zidane a demisionat din funcția de antrenor al lui Real Madrid. Decizia șoc a francezului!

Veste șoc în fotbalul mondial. Zinedine Zidane a demisionat din funcția de antrenor al echipei Real Madrid, la capătul unui sezon în care a câștigat o nouă Ligă a Campionilor.

„Am luat decizia de a pleca și de a nu mai fi antrenorul lui Real în sezonul viitor. Nu voi antrena în sezonul viitor. Nu caut altă echipă. Am vorbit cu președintele și i-am explicat. Este un moment straniu, dar e important. Trebuia să fac asta. Așa e mai bine pentru toți. Echipa trebuie să câștige, iar eu am nevoie de o schimbare. Am nevoie de un alt discurs, altă metodologie și de aceea am luat decizia asta.

Trebuie o schimbare și am luat decizia de a nu mai continua începând cu noul sezon. Cum a zis și președintele, pot reveni. Madrid mi-a dat totul. Voi fi aproape de acest club mereu. Pentru mulți nu are sens, dar are pentru mine.

E momentul unei schimbări. Și pentru jucători e la fel. După trei ani este decizia adecvată. Vreau să mulțumesc fanilor. Mereu m-au sprijinit. Le mulțumesc tuturor de la acest club. E un club care are o exigență foarte mare. Aici lumea dă totul. Au fost momente frumoase, dar și momente grele.

Asta te face să gândești. Eu cred că și jucătorii au nevoie de schimbare.

Se ajunge la un moment în care te întrebi «Ce să le cer mai mult?» E momentul ca ei să audă un alt discurs, ca să câștige din nou. Și jucătorii știu că plec. Nu am vorbit cu fiecare jucător, dar lotul știe. Am vorbit cu Sergio Ramos, căpitanul.

E decizia mea. Poate greșesc, dar așa gândesc acum. Dacă nu văd clar că vom continua să câștigăm, atunci e momentul în care mai bine schimb. Nu vreau să fac prostii. Nu vreau să vorbesc despre lot și despre schimbări la nivelul lotului. Jucătorii și-au demonstrat valoare.

Nu trebuie să vorbesc despre ce urmează pentru echipă.”, a declarat Zinedine Zidane în conferința de presă.

Share
Scris de
Apetrii Tora

Acest site foloseste cookies.

Read More