Connect with us

Vedete

Oana Pellea critica POKEMON GO: „Mi se pare un experiment la…”

Pokemon Go este cel mai popular joc al momentului. Aplicatia de smartphone care te face sa te plimbi pe strazi pentru a gasi pokemoni a cucerit rapid lumea, insa nu toti sunt incantati de acest lucru.

Printre vocile care au criticat jocul se numara si Oana Pellea. Aceasta spune despre Pokemon GO ca este un experiment la scara mondiala, care resteaza capacitatea de manipulare a rasei umane. „Pokemon Go. Ce fuga inspaimantatoare de realitate. Ce schimbare de atentie…ce manipulare. Cata energie consumata intr un joc virtual si cat timp risipit. Cate ar putea rezolva Omenirea intre timp…in loc sa si investeasca capacitatea de imaginatie si energia intr un joc virtual. Mi se pare un experiment la scara mondiala. Un experiment ce testeaza capacitatea de manipulare a rasei umane.

Suntem ocupati cu prinderea de monstri virtuali si …intre timp… monstrii cat se poate de reali ne hotarasc soarta si viitorul, la masa negocierilor politice internationale…

Adendda: Comentariul meu se refera la adultii ce-si petrec timpul jucand Pokemon Go”, a scris actrita pe contul sau de socializare.

Pokemon Go, interzis in unele tari

Jocul nu se bucura de o popularitate prea mare nici in tarile musulmane. Indonezia si Arabia Saudita au interzis Pokemon Go, pe motiv ca nu este in concordanta cu legile islamismului. Clericii acestei religii spun ca jocul promoveaza teoria evolutiei si simboluri interzise in islamism, precum si ca este „o forma ilegala de a cheltui bani”.

Totodata, un deputat egiptean a criticat in termeni duri aplicatia, spunand ca ii face pe oameni dependenti si ca este „o manie paguboasa”

„Oamenii merg ca bezmeticii betivani pe strada, cu ochii lipiti de ecranele telefoanelor, ca sa prinda Pokemoni fictivi”, a spus deputatul.

Citeste si: Ce este Pokemon Go

Deces cauzat de Pokemon Go

Jocul a facut si prima victima. Un tanar in varsta de 18 ani a fost impuscat mortal in Guatemala, in timp ce juca Pokemon Go, ceea ce pare sa fie primul deces inregistrat in lume in legatura cu aplicatia care a provocat o isterie la nivel planetar. Baiatul vana pokemoni impreuna cu varul sau cand au fost prinsi intr-o ambuscada pe o strada din Chiquimula.

Campanie umanitara bazata pe joc

Imagini cu mai multi copii din Siria care arata fotografii cu creaturile fantastice, intr-un apel ca oamenii sa vina si sa ii salveze, au fost distribuite de The Revolutionary Forces of Syria Media Office pe retelele de socializare. Am creat aceste imagini ca mod de a atrage atentia asupra razboiului sirian si a suferintei de aici, si nu asupra Pokemon, dupa care oamenii sunt innebuniti”, a explicat creatorul acestei campanii.

siria go

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top