Connect with us
Tudor Chirila si-a exprimat opinia despre piesa "Despre smerenie" a celor de la Taxi si a povestit un episod de la un concert de-al sau din Baia Mare.

Vedete

Opinia lui Tudor Chirila despre piesa „Despre Smerenie” a trupei Taxi

Tudor Chirila a reactionat dupa piesa „Despre Smerenie” a celor de la Taxi. Solistul trupei Vama a si-a exprimat pararea fata de acest subiect, insa a povestit si o intamplare din trecutul sau, legata de Catedrala Episcopala din Baia Mare.

„Am vazut ca in tabloide s-au preluat raspunsurile pe care le-am dat catorva fani cu privire la „absenta” mea din clipul trupei Taxi. Asta la o postare fara nicio legatura cu subiectul. Aceste raspunsuri punctuale au fost rastalmacite si transformate prin manipulare intr-o opinie (???) a mea vis-a-vis de piesa Taxi. Iata ce am (cu adevarat) de spus: 1) Nu ma intereseaza sub nicio forma dezbaterea starnita de acest cantec si nici subiectul cantecului sau identificarea lui. 2) Nu obisnuiesc sa comentez public creatiile colegilor mei de breasla. 3) Cred ca orice artist/om are un drept inalienabil la opinie”, a scris Tudor Chirila pe Facebook.

Citeste si: Calugarul Savatie Bastovoi sare in apararea trupei Taxi, dupa piesa „Despre smerenie”: „Mi-a placut!”

Artistul a povestit apoi un episod petrecut la un concert al sau din Baia Mare, de anul trecut. Tudor Chirila a spus ca a criticat catedrala din acel oras, considerand-o o „constructie groteasca”, iar prezentatorii de la acel eveniment, Daniel Buzdugan si Mihai Morar, au indemnat publicul sa il apostrofeze sugerand ca ar fi „anticrestin”.

„In alta ordine de idei am sa va povestec pe scurt un episod de la un concert pe care l-am sustinut anul trecut la Baia Mare. Eram pe scena in fata catorva mii de oameni. Si le-am spus oamenilor ca nu inteleg cum in tinutul bisericilor de lemn a fost posibila initierea unei constructii grotesti cum este Catedrala Episcopala Sfanta Treime din Baia Mare. Le-am spus oamenilor ca este o perspectiva urata cand intri in oras si le-am mai spus ca s-ar fi putut investi banii mai intelept, intr-un spital sau in scoli, pentru ca, slava Domnului, Maramuresul are multele si superbele lui biserici de lemn. Publicul a aplaudat. Dupa ce am coborat de pe scena, prezentatorii Buzdugan si Morar au urcat si m-au atacat indemnand publicul sa ma apostrofeze strigandu-mi „rusine” sau ca este inadmisibil sa „ma iau” de catedrala orasului sau sugerand, pur si simplu ca sunt anticrestin. Am presupus ca a fost o „comanda” venita de la organizare. Ma rog, daca nu a fost asa, mi se pare si mai grav.

Citeste si: Tudor Chirila, atac dur: „PSD si PNL, aceeasi mizerie!”

Ideea este ca mi-am exercitat un drept la opinie dupa care doi colegi de breasla au ales sa ma „puna la punct” si sa cheme si publicul baimarean (Morar e din Baia Mare) sa faca asta. Mai mult, au incercat sa induca ideea penibila ca detest, de fapt, orasul Baia Mare. L-am sunat pe Morar sa lamurim problema, nu a raspuns. I-am trimis apoi un sms, dar nici atunci nu mi-a raspuns. Mi s-a parut trist ca nu am fost in stare (doi oameni care lucreaza si in media) sa nu putem sa comunicam barabateste si sa transam subiectul.

De ce am scris acum despre acest episod si nu atunci? In stransa legatura cu punctul 3 de mai sus. Pentru ca acum, mai mult decat oricand, simt ca societatea noastra incepe sa aiba probleme cu respectul unui drept elementar, pe care fiecare dintre noi ni-l dorim, la randul nostru, respectat, dar foarte putini alegem sa il respectam celorlalti”, a scris Tudor Chirila pe Facebook.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top