Connect with us
Angela Similea: Asa stiu sa cant…cu acompaniament live. Nu stiu sa fac playback

Vedete

Angela Similea: Asa stiu sa cant…cu acompaniament live. Nu stiu sa fac playback

Putin dupa miezul noptii de vineri si pina in zorii zileiunei sambete ce se anunta friguroasa, am fost martori la o emisiune in direct “Psihologul muzical” realizata de Andrei Partos,a carei invitati au fost nimeni altii decat Angela Similea si Ovidiu Komornic,invitati ce au adus caldura in sufletele ascultatorilor facandu-I pentru cateva ore sa uite de frig,vant si probleme. Este greu de descris in cuvinte impactul care l-a avut prezenta doamnei Angela Similea asupra ascultatorilor emisiunii ,acestia atribuindu-I momentului o stare de sarbatoare comparabila cu sarbatorile Craciunului,Anului Nou ori sarbatoarea Pastelui.

Asadar o bucurie imensa traita pe unde radio ce a patruns direct in inima si sufletul admiratorilor

Angela Similea: Asa stiu sa cant…cu acompaniament live. Nu stiu sa fac playback

In puterea noptii , aceasta emisiune care a readus-o din nou in centrul atentiei pe Angela Similea a fost cu siguranta un regal,un adevarat spectacol,o sarbatoare a sufletului. Legatura cu publicul realizata de Andrei Partos a facut din aceasta un maraton al caldurii sufletului, o poveste de viata ce a deschis rand pe rand capitole si a dat usor paginile unei cariere impresionante din care publicul insetat de informatie a putut sa afle in mod direct fapte,stari,idei,opinii,pareri,povesti….

Angela Similea: Asa stiu sa cant…cu acompaniament live. Nu stiu sa fac playback

Am aflat astfel de la Angela ca “ un artist nu se poate retrage insa are dreptul sa schimbe stilul,sa ia o pauza sau sa faca altceva” Deasemenea s-a amintit ca sunt compozitori precumGeorge Grigoriu, Marius Teicu sau Ovidiu Komornic care compun piesele cu dedicatie pentru artist ceea ce ii personalizeaza creatia.Doamna muzicii usoare romanesti a facut si cateva marturisiri precum faptul ca atunci cand a trebuit “ am refuzat piese care nu am vibrat cu ele,nu le-am simtit si m-am straduit sa nu ranesc prin refuzul meu” ori legat de turneele prin tara intotdeauna avea mari emotii cand ajungea la Timisoara deoarece erau mari amator de muzica sarba “. Intotdeauna am avut un sentiment ce m-a dus la o constatare: in toate orasele unde exista teatru publicul era de exceptie”

Pentru cei deloc putini la aceasta intilnire, Angela Similea a venit si cu o noutate,si anume ca Marius Teicu i-a cerut acordul de a reedita doua cd-uri cu muzica sa in interpretarea ei dar si ca acesta va scoate un album de textier pe versurile lui Eugen Rotaru. Noaptea asadar a fost plina de emotie iar bucuria reintilniri cu publicul a fost una de bun augur,practic acesta conturand emisiunea prin intrebarile adresate, foarte multe la numar.

Acestea au vizat cariera impresionanta,colaborari ale Angelei cu artisti,compozitori ,debut,idoli si evenimente muzicale. Asa multi dintre cei din generatia tanara au aflat poate pentru prima oara aseara cum artista isi alegea tinutele de scena,cum colabora cu creatorii

“Ma informam cand era ora de emisie,culorile decorului,podoabele scenei si asa alcatuiam costumele”. O intimplare legata de generatia celor de 16-17 ani a fost povestita de Angela Similea publicului cu admiratie. Dupa un spectacol in tara un grup de adolescenti liceeni au cautat-o,trecand cu greu de paza si au intrebat-o fara sa ii solicite autograf “ de ce noi nu avem voie sa ajungem la muzica dumneavoastra?”.

Cu stilul sau prietenos si plina de sensibilitate,s-a asezat pe trepte linga ei si le-a explicat cum stau lucrurile vis a vis de muzica in actualitate si de cum este ea promovata.O alta intimplare a fost aceea cand in timp ce se afla cu echipa in turneu s-a oprit la o manastire de maici pentru o rugaciune ,a intrat in curtea bisericii si a avut imensa surpriza sa auda cum melodia “ Ce-as fi fost daca n-ai fi existat” era fredonata usor de cateva maicute in gradina.

Dragi cititori in urma acestu regal nocturn ramin momente de bucurie si freamat de nostalgie cand afli direct de la artist ceea ce altii vehiculeaza eronat interesati sau dezinteresati.O fraza care intareste ceea ce vreau sa spun este aceasta “ Am avut nevoie de mine,sa vad unde ma aflu,ce se intimpla cu mine”

Printre tot ce s-a spus, Angela raspunzand senin si cu siguranta de sine la intrebarile adresate de publicul ascultator s-a aflat ca o parte din costumele sale de scena celebre au fost facute cadou multor fete care urmau sa se casatoreasca,unele au fost modificate sau altele inca le are in garderoba personala ori cum a fost debutul colaborarii cu Ovidiu ,prima intilnire, prima melodie incredintata de acesta…

Angela Similea: Asa stiu sa cant…cu acompaniament live. Nu stiu sa fac playback

Angela Similea: Asa stiu sa cant…cu acompaniament live. Nu stiu sa fac playback

“ In fiecare cantec mi-am construit un scenariu” a marturisit tarziu in noapte artista sau “Am avut sansa de a ma naste ca artist cantand cu orchestra Radio,apoi cu formatia Savoy 18 ani…asa stiu sa cant cu acompaniament live,imi este greu sa fac playback”,” Stiu ca oamenii vin si platesc bilet” au fost frazele unei mari artiste ce impune respect si care merita sa te inclini in fata sa pentru tot ceea ce a daruit prin muzica.

Un aspect cu totul special mi-a retinut atentia si anume faptul ca intoarsa de curand din Noua Zeelanda dintr-o excursie,artista impresionata de frumusetile locului si oamenii ce populeaza aceasta tara a demonstrat ca nu este doar un simplu excursionist care viziteaza si fotografiaza ci se si documenteaza asupra culturii,civilizatiei si istoriei tarii respective. Am aflat cu admiratie cate ceva despre originea poporului,despre cei ce au descoperit aceasta tara dar si despre calitatile oamenilor de acolo…Respect pentru felul in care iata si in acest domeniu turistic Angela isi pregateste deplasarile….

Ar fi foarte multe de spus,s-au cantat melodii indragite,melodii ce au scris isorie precum “ Vreau ziua ce o sa vina”,”Omleta din oua de broasca testoasa”,”Am viata mea”,”Buni prieteni” sau “Priveste cerul”,doar ca sa amintim cateva dintre ele insa a vorbi despre Angela Similea,despre fiecare moment al aparitiei sale este ca si cum ai asista la o sarbatoare fara sfarsit .Respectul pe care il datoram acestor mari artisti trebuie continuat,lor le datoram parte din existenta noastra ,din trairile noastre….

De astfel de emisiuni avem nevoie care sa aduca povesti interesante de viata,noutati,chemare a muzici,dragoste si admiratie….Restul e tacere….

Astazi a fost despre Angela Similea o zi speciala,o noapte a sperantelor….Chemarea scenei o mai ai ..?
“ Dificila intrebare”

Articol scris de Silviu Nicolae.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top