Cântăreață de muzică populară, condamnată la DOI ani de închisoare, după un accident mortal

06.02.2019
Cântăreață de muzică populară, condamnată la DOI ani de închisoare, după un accident mortal

Cântăreaţa de muzică populară Irina Birou, fiica unui polițist, a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, după ce, în 2016, a produs un accident rutier în urma căruia un bătrân de 83 de ani a murit. Decizia este definitivă.

Curtea de Apel Craiova a respins, luni, toate apelurile făcute şi a decis să mențină sentința Judecătoriei Târgu-Jiu, prin care interpreta de muzică populară Irina Birou a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare.

Hotărârea instanței este definitivă.

De asemenea, asiguratorul a fost obligat de instanţă la plata de daune morale şi materiale către familia victimei, în valoare totală de peste 100.000 de lei.

În 2016, în timp ce Irina Birou conducea un autoturism pe raza localității Moi, din județul Gorj, tânăra de 20 de ani, din Turburea, a lovit cu autoturismul un bărbat de 83 de ani, după ce bărbatul a încercat să-și îndepărteze animalele aflate pe marginea drumului.

Condamnă inculpata Birou Irina Maria, la pedeapsa de doi ani de închisoare. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de trei ani. Pe durata termenului de supraveghere inculpata trebuie să anunţe schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Impune inculpatei să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

Pe parcursul termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, ce se va executa în cadrul UAT Turburea sau al Liceului Tehnologic Turburea”, se arată în sentința primei instanțe.

Bătrânul a murit pe loc.

Pe parcursul termenului de supraveghere, cântăreața va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, fie la Primăria Turburea, fie la liceul din localitate.