Connect with us
Castigator Eurovison Romania - Cine este Ovidiu Anton

Vedete

Castigator Eurovison Romania – Cine este Ovidiu Anton

Ovidiu Anton, care va reprezenta România la Eurovision 2016, a fost ales în urma punctajului primit de la public, prin televoting.

Ovidiu Anton a castigat in acest an Eurovision Romania 2016 si va reprezenta tara noastra la Stockholm.

Prima declaratie a castigatorului Eurovision Romania 2016 „Noi nu suntem turmă, noi suntem lupi, noi suntem daci” – VIDEO

În urma preselecţiei de vineri seară, în finala naţională a Eurovision au concurat Florena, Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ, Dream Walkers, Vanotek feat. The Code & Georgian, Ovidiu Anton şi Mihai Trăistariu.

Ordinea intrării în concurs în finala Eurovision România a fost stabilită în direct la TVR 1, în emisiunea „Eurovision – Selecţia Naţională”, transmisă, sâmbătă, de la Baia Mare.

Castigator Eurovison Romania - Cine este Ovidiu Anton

OVIDIU ANTON – CASTIGATORUL EUROVISION 2016

După ce au fost anunţate rezultatele votului publicului, Ovidiu Anton a mulţumit tuturor persoanelor care l-au susţinut.

„Vă mulţumesc tuturor, mulţumesc publicului care a votat, mulţumesc comunităţii rock din România (…)”, a spus Ovidiu Anton.

El i-a adus un omagiu şi regretatului realizator de televiziune Titus Munteanu.

„Titus Munteanu m-a învăţat că cel mai mare semn de superioritate este bunătatea”, a spus Ovidiu Anton.

Totodată, acesta a dedicat victoria sa „celor care au pus laţul pe cultura din România” şi au transformat-o într-o „iarbă seacă, o iarbă palidă, încercând să ne facă turmă”.

„Noi nu suntem turmă, noi suntem lupi, noi suntem daci (…) Noi nu dormim, suntem aici, suntem puternici”, a mai spus Ovidiu Anton.

Cine s-a clasat pe urmatoarele locuri?

2. Vanotek feat. The Code & Georgian

3. Florena

4. Dream Walkers

5. Mihai Trăistariu

6. Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ

Cine este Ovidiu Anton?

Ovidiu Anton este un artist roman din Romania. Prieten cu scena de pe la 6 ani, a studiat chitara si pianul la scoala de muzica. Din dorinta de a compune si a interpreta muzica rock, in 1998 a infiintat trupa Carpe Diem alaturi de care a concertat in tara si strainatate timp de 4 ani.

In 2003 Ovidiu a castigat locul 2 la sectiunea interpretare Mamaia cu o piesa proprie, in 2004 -2006 fiind sef de promotie a Scolii Vedetelor Editia a 2-a. Astfel, in 2005 el a avut ocazia de a reprezenta Romania la Cerbul de Aur.

A sustinut sute de concerte, a participat la Selectia Nationala Eurovision 2010 si a castigat locul 2 la Sectiunea Rock Mamaia 2011. In 2012 a participat la Selectia Nationala Eurovision cu piesa proprie ‘I walk alone’, iar faptul ca interpretarea sa a fost cea mai apreciata de catre membrii juriului de specialitate, cat si experientele anterioare, l-au convins ca anul ce urmeaza, in 2013, sa compuna din nou pentru aceasta competite.

Ovidiu a semnat si un contract cu casa de discuri Roton. In prezent el compune alaturi de Calin Grigoriu, bunul sau prieten cu care a orchestrat si piesa ‘I walk alone’ iar incepand cu primavara lui 2013, cei doi vor putem oferi publicului un nou proiect de muzica rock de calitate la care lucreaza intens.

Top hituri:

Run Away With Me
I walk alone

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top