Connect with us
Cauza morții lui Nelu Ploieșteanu. Artistul avea saturația de oxigen de 50%

Vedete

Cauza morții lui Nelu Ploieșteanu. Artistul avea saturația de oxigen de 50%

Nelu Ploieșteanu a murit vineri, 2 aprilie, la vârsta de 70 de ani. Artistul era internat la Spitalul Floreasca din Capitală, având COVID. Din cauza altor boli de care suferea, virusul a făcut ravagii în organismul cântărețului, ajungând la o saturație de oxigen în sânge de doar 50%.

Nelu Ploieșteanu a suferit în ultimii opt ani mai multe afecțiuni. Toate acestea au dus la decesul îndrăgitului artist.

Nelu Ploieșteanu a murit. Care este cauza morții

Ca și în cazul morții Corneliei Catanga, Mara Bănică a fost cea care a aflat prima vestea morții lui Nelu Ploieșteanu. Jurnalista era o apropiată a cântărețului, așadar a făcut anunțul decesului pe internet.

„Speram să nu primesc niciodata vestea asta… Drum bun, nea Nelu! Să te ierte bunul Dumnezeu şi să-ti Odihnească sufletul în Rai!”, a scris jurnalista pe pagina sa de Facebook.

Nelu Ploieșteanu era internat la Floreasca din 13 martie, fiind infectat cu noul coronavirus. Plămânii artistului erau afectați în proporție de 70%, artistul suferind mai multe probleme la plămâni, din trecut.

„Prin bolile vechi, fibroză pulmonară, întărirea țesutului dintr-un fost impact, a venit cu starea aparatului pulmonar rea. Peste asta s-a suprapus covidul, întârziat ca acțiune prin plecarea lui de la spital. Situația este fără îmbunătățiri, gravă, dar se luptă ca să fie ținut în stare de „plutire”,” a declarat Florin Condurățeanu la Antena Stars.

Având aceste afecțiuni, asociate cu infecția cu noul coronavirus, corpul artistului a pierdut lupta pentru viață.

Ce este fibroza pulmonară, boala pe care o avea Nelu Ploieșteanu

Boala de care a suferit Nelu Ploieșteanu este o afecțiune pulmonară care provoacă cicatrizarea plămânilor, de aceea se numește ”fibroză”. Fibroza afectează de obicei persoanele în vârstă, fiind mai frecventă în rândul bărbaților, explică specialiștii.

Din păcate, fibroza pulmonară se afectează în timp, iar țesutul pulmonar cicatrizat nu mai funcționează normal. Persoanele care suferă de această boală pot urma anumite tratamente care pot încetini progresia bolii, însă trebuie să se menajeze în permanență de anumite afecțiuni ce pot agrava boala.

Din păcate, infectarea cu noul coronavirus a fost fatală pentru Nelu Ploieșteanu, agravându-i boala de plămâni de care suferea.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top