Connect with us
Charlie Sheen a anunțat că virusul HIV i-a fost complet suprimat din organism de un nou tratament afla în faza experimentală

Vedete

Charlie Sheen a scăpat de HIV cu un nou tratament experimental

Charlie Sheen a dezvăluit într-un interviu pentru Daily Mail că virusul HIV i-a fost complet suprimat din organism cu ajutorul unui nou medicament aflat în faza experimentală. Actorul a făcut marele anunț în ajunul Zilei Mondiale de Combatere a SIDA.

Sheen a fost implicat într-un studiu clinic pentru medicamentul PRO-140, încă de la începutul anului. În terapia antiretrovirală clasică (ART), pacientul trebuie să ia zilnic un cocktail de medicamente. În cazul noului tratament, acesta se administrează printr-o injecție săptămânală, care nu dă efecte secundare.

Marți, actorul a fost anunțat că noul medicament a suprimat complet virusul HIV. Tratamentul cu PRO-140 a făcut virusul nedetectabil în organism, ceea ce îl transformă într-o nouă șansă acordată oamenilor care suferă de HIV sau SIDA.

Charlie Sheen: „Eram sigur că o să iau cocktailul ală pentru totdeauna, dar uită-te la mine acum”

Charile Sheen a declarat că nu s-a mai simțit niciodată atât de încrezător și puternic, din momentul în care a primit diagnosticul.

„Este incredibil! Mă gândesc la cum mă simțeam în acea zi și la cum sunt astăzi. Ce transformare! Într-un minut ești pe drumul spre pierzanie și într-altul pe cel spre providență. Este fantastic! Eram sigur că o să fiu nevoit să iau cocktailul ăla pentru totdeauna, dar uită-te la mine acum. Le sunt foarte recunoscător geniilor de la CytoDyn pentru că au dezvoltat tratamentul și m-au găsit pe mine”, a declarat actorul în vârstă de 51 de ani.

PRO-140 este un inhibitor ce protejează celulele din organism de infecția cu HIV. Medicamentul se atașează de un receptor de proteine de pe suprafața celulei imune. În mod normal, virusul HIV folosește proteinele pentru a intra în celulă și a o infecta. Studiile au arătat că dacă această „poartă” este închisă, virusul nu poate pătrunde în celulă.

Medicamentul este făcut dintr-un anticorp, și nu din chimicale sintetice. Acesta ar putea opri virusul din a se multiplica. De asemenea, ar putea reduce cantitatea de HIV din organism.  Până acum, doar doze zilnice de medicamente antiretrovirale au avut acest efect.

Injecția nu funcționează pentru toate tulpinile de HIV, ci doar pentru R5. Datele arată că aproximativ 70% din persoanele infectate cu HIV au R5, iar 90% din noile infecții raportate prezintă aceeași tulpină.

Charlie Sheen a anunțat că este infectat cu HIV în Noiembrie 2015

Pe 29 noiembrie, Charlie Sheen a primit un mesaj de la medicul Nader Pourhassan, președintele companiei farmaceutice canadiene CytoDyn Inc, firma care a dezvoltata tratamentul, în care a fost anunțat de rezultatele ultimelor două teste la care fusese supus. Ambele confirmau că virusul nu mai poate fi detectat în organism.

Citește si: VIDEO: Charlie Sheen a recunoscut ca a fost diagnosticat pozitiv cu HIV

În luna August, cercetători din mai multe țări au anunțat că medicamentele antiretrovirale au riscul de transmitere a virusului neglijabil.

Pentru că studiul clinic se afla în faza a treia, Sheen a fost în ultima grupă de voluntari care l-au testat înainte de lansare. În următoarele câteva luni, Administrația pentru Hrană și Medicamente (FDA), va analiza rezultatele și va decide dacă medicamentul poate fi lansat pentru larg consum.

Actorul Charlie Sheen a anunțat în noiembrie 2015 că este infectat cu virusul HIV.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top