Colegii lui Vladimir Găitan deplâng moartea marelui actor

10.11.2020
Colegii lui Vladimir Găitan deplâng moartea marelui actor

Vladimir Găitan a plecat dintre noi. A scăpat de durere, de boală, de suferință și s-a dus cu treabă în Cer, probabil tot pe scenă, dar de data asta printre îngeri. A lăsat în urmă o lume a cinematografiei și a teatrului, mai săracă și mai tristă. Colegii marelui actor deplâng dispariția acestuia. Vestea morții sale a fost dată de către Vlad Rădescu.

Colegii lui Vladimir Găitan, mesaje de condoleanțe

Vestea morții lui Vladimir Găitan a venit ca un trăsnet. Actorul era bolnav, dar avea o boală cu care se confrunta de mulți ani, și pe care a reușit să o țină în frâu cât a putut de mult. Era un om puternic căruia nu îi plăcea să se plângă.

Era un actor desăvârșit, cu o carieră strălucitoare, despre care colegii săi vorbesc numai în termeni laudativi.

„Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri… Condoleanțe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu!”, a scris Vlad Rădescu într-o postare pe Facebook.

„Un om deosebit, un prieten săritor la nevoie. Condoleanțe!”, a comentat cineva la postarea lui Rădescu.

„Dumnezeu a strâns toate valorile și oamenii cu inimă pentru acest popor și care au ținut flacără mândriei naționale cât mai sus și dumnezeu sa îndrăgostit de ei și ia luat lângă el! Drum bun printre stele la scena imensă în Eden unde te vei întâlni cu cei plecați înainte și veți pune în scenă cea mai mare piesă din spectacolul lumii! Va fi o premieră de mare succes pe care noi vom vedea-o la cinemateca în viitorul apropiat! Regrete Eterne și condoleanțe familiei pentru pierderea celui care a fost un mit Felix și Otilia și multe alte filme în care a avut succes. Lipsești mult teatrului și filmului romanesc. Dumnezeu să te ierte și să te aibă în pază!”, a scris altcineva.

Vladimir Găitan s-a născut la 2 februarie 1947, la Suceava. În anul 1970 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică. A studiat la secția Actorie, clasa profesorilor George Carabin și Elena Negreanu.

Era căsătorit și avea doi copii de care era extrem de mândru.