Connect with us
Conturile de Twitter ale lui Bill Gates și Barack Obama, sparte de hackeri

Vedete

Conturile de Twitter ale lui Bill Gates și Barack Obama, sparte de hackeri

Conturile de Twitter ale lui Bill Gates și Barack Obama au fost sparte de hackeri pentru o escrocherie cu moneda virtuală bitcoin. Au fost implicate și alte celebrități precum Elon Musk, Jeff Bezos, Michael Bloomberg, Joe Biden, Kim Kardashian şi Kanye West. Adresa de bitcoin afişată în postările conturilor sparte a primit sute de contribuții în valoare totală de peste 100.000 de dolari, scrie BBC.

Conturile de Twitter ale lui Bill Gates și Barack Obama sparte de hackeri

Conform BBC, hackerii au postat mesaje pe conturile oficiale ale acestor personalități prin care le cereau urmăritorilor să facă donații la o adresă de bitcoin. La schimb le promiteau că le vor dubla suma trimisă.

„Toată lumea îmi cere să dau înapoi. Trimiteți 1.000 de dolari, vă trimit înapoi 2.000 de dolari”, era mesajul postat pe contul de Twitter al lui Bill Gates.

În scurt timp cât a fost online, link-ul afișat în tweeturile conturilor vizate a primit sute de contribuții în valoare totală de peste 100.000 de dolari, conform înregistrărilor blockchain disponibile publicului. Conturile Twitter sparte de hackeri au milioane de urmăritori, scrie Libertatea. 

Cel mai important atac informatic

Cofondatorul companiei de securitate cibernetică CrowdStrike, a declarat că acesta pare să fie cel mai important atac informatic al unei platforme majore de socializare.

„O zi grea pentru noi la Twitter. Cu toții ne simțim groaznic că s-a întâmplat acest lucru. Diagnosticăm și vom împărtăși tot ce putem atunci când vom înțelege complet ceea ce s-a întâmplat”, a susținut CEO-ul Jack Dorsey.

Twitter este o platformă de social media care permite utilizatorilor să trimită și să citească mesaje scurte (de maximum 280 de caractere) numite „tweets”.

Twitter a fost creat în 2006 și la scurt timp era deja disponibil întregii lumi. În 2018, Twitter a ajuns la peste 336 de milioane de utilizatori activi. Sediul companiei este în San Francisco, California, SUA.

Compania Twitter nu oferă informații despre creatorii acestei rețele sociale. Se știe însă că are o legătură externă cu rețeaua de socializare Facebook.

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top