Connect with us

Vedete

Damian Draghici & Cat Music, proiect surpriza cu ocazia celebrarii a 100 de ani de Romania

Cu ocazia celebrarii a 100 de ani de la Marea Unire, respectiv a 159 ani de la Mica Unire, Damian Draghici anunta lansarea unui proiect muzical unic, ce se desfasoara pe durata intregului an si care se va incheia pe 1 decembrie.

Proiectul “Marea Unire: 100 de ani, 100 de piese” reuneste legende ale muzicii romanesti, generatii si genuri muzicale diferite, de la muzica usoara, romanta si muzica lautareasca, pana la piese dance si sunete contemporane.

Secretul acestor melodii interpretate de marii artisti care au incantat sufletul romanilor si care au rezistat in timp va fi transmis mai departe artistilor de astazi.

“Istoria noastra, a romanilor, este, de fapt si istoria noastra culturala si, mai ales, cea muzicala. Ne ia ani de zile in scoala, de la clasa I si pana la terminarea facultatii sa invatam, sa studiem si sa memoram date si fapte istorice.

Si totusi, ne este mult mai usor sa comunicam oricand si oriunde prin muzica si sa tinem minte, fara sa ne dam seama, orice melodie romaneasca cunoscuta, orice slagar.

Ne-am gandit ca anul acesta sa readucem in atentia generatiei tinere cele mai cunoscute 100 de melodii romanesti, de la 1918 si pana azi, din toate stilurile muzicale, reinterpretate alaturi de majoritatea artistilor romani”, declara artistul.

Damian Draghici, unul dintre cei mai non conformisti artisti si fondatorul proiectului Damian & Brothers, a introdus de-a lungul timpului printre instrumentele traditionale lautaresti elemente de rock, cum sunt chitara electrica, basul electric si ritmuri de dubstep, reggae si gypsy blues.

Pana in prezent, artistul a avut colaborari cu artisti precum Smiley (“In statie la Lizeanu”), Delia (“Mona”), Andra & Cabron (“Lume, lume”), Feli (“Hopa diri da”), single-uri de succes ce au adunat zeci de milioane de vizualizari pe YouTube.

Vara trecuta, Damian Draghici a lansat alaturi de Antonis Remos piesa si clipul “Opa, Opa, Opa, Opa”.

Recent, artistul a colaborat cu Feli pentru “Trandafire”, o productie Gypsy Production, HaHaHa Production si Cat Music, insotita de un videoclip cu o poveste cinematografica plina de pasiune.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top