Connect with us

Vedete

Dezvăluiri controversate despre prințesa Diana: suferea de instabilitate mentală și paranoia

O nouă carte biografică despre prințesa Diana, scoate la iveală detalii controversate din viața acesteia. După îndelungi discuții cu persoane apropiatei fostei soții a prințului Charles, istoricul Sally Bedell Smith a descoperit că aceasta suferea de instabilitate mentală și paranoia.

Potrivit istoricului, relația dintre Charles și Diana a fost un toxică, cei doi având probleme încă dinainte de nunta de vis din 1981. Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, sătul de știrile despre aventurile lui Charles, și-a obligat fiul să se căsătorească cu tânăra Diana.

Prințesa era paranoică și credea că membrii familiei Regale încercau să o controleze, ascunzându-i relația lui Charles cu Camilla Parker-Bowles. Conform autoarei cărții, după a doua repetiție de nuntă, Diana plângea în mașină, iar până la momentul lunii de miere, relația dintre cei doi se degradase considerabil.

Citește și: Prințul Harry, confesiuni emoționante despre moartea Prințesei Diana: „Niciodată nu am putut să accept ce s-a întâmplat”

Prințesa Diana avea tendințe de automutilare

Prințesa Diana plângea des în dormitorul său și existau conflicte la aproape fiecare cină în familie. Ea suferea de insomnii, ceea ce făcea ca dereglările alimentare și tendințele de automutilare, deveneau tot mai vizibile.

Prințul Charles a încercat să își ajute și să își consoleze soția, însă nu a putu face față ieșirilor sale emoționale puternice și a furiei nimicitoare. El s-a retras în zonele rurale din Balmore, pentru a citi, picta sau pescui. Acest lucru nu a făcut însă, decât să o supere și mai tare pe prințesă.

Citește și:Prințul Harry, confesiuni emoționante despre moartea Prințesei Diana: „Niciodată nu am putut să accept ce s-a întâmplat”
Consilierii prințului l-au sfătuit pe acesta să apeleze la ajutorul unui psihiatru sau chiar să îi dea Dianei Valium, însă aceasta a refuzat medicamentul. Chiar Charles a fost însă cel care a apela la serviciul terapeutului, timp de 14 ani. Smith afirmă că Charles i-a spus verişoarei sale Pamela Hicks că prinţesa ,,începea certurile cu el chiar şi atunci când îşi spunea rugăciunile. Aceasta îl lovea peste cap atunci când Charles îngenunchia.”

Instabilitatea mentală a celei numite Prințesa Inimilor a mai fost menționată anterior, chiar și în celebra carte a lui Andrew Morton. Acesta a susținut că Diana a încercat de câteva ori să se sinucidă, a suferit de automutilare, depresie și anxietate acută.

Diana s-ar fi aruncat pe scări în timp ce era însărcinată

S-a mai spus și că în timpul episoadelor sale de furie, Diana s-a aruncat pe scări în timp ce era însărcinată cu William și că l-a amenințat de mai multe ori pe Charles cu bucăți de sticlă sau cuțite.

Spre finalul căsniciei, Diana și Charles dormeau în camere separate. O încercare de reconciliere a fost făcută prin intermediul Arhiepiscopului de Canterbury, însă divorțul nu a putut fi evitat. După anunțul separării, toți membrii Casei Regale i-au luat partea prințului Charles.

Citește și: De ce Kate Middleton și Prințul William nu se țin de mână

Acesta o consulta deseori pe Diana cu privire la educația celor doi fii ai cuplului, William și Harry, după pronunțarea divorțului, iar vestea morții prințesei l-a afectat foarte tare.

,,Atunci când Charles a auzit vestea morţii fostei sale soţii, în timp ce conducea prin Paris, a fost devastat. La 7:15,  când fii săi s-au trezit, le-a povestit ce s-a întâmplat.” Mai târziu prinţul a discutat cu sfătuitorii săi şi le-a spus ,,Mă vor învinovăţi pe mine, nu-i aşa?”, scrie Sally Bedell Smith în cartea sa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top