Connect with us
Doliu în lumea filmului! A murit un mare regizor român

Vedete

Doliu în lumea filmului! A murit un mare regizor român

După o foarte lungă perioadă petrecută în lumea filmului, unde s-a bucurat de un succes remarcabil în timpul anilor ’90, creatorul lui „Pintea” și „Mărgelatu” a pierdut lupta cu viața. Marele regizor român Mircea Moldovan a murit la aproape 84 de ani. Anunțul dureros a fost făcut de fiul său, printr-o postare pe o rețea de socializare pe contul regretatului regizor.

Doliu în lumea filmului! A murit un mare regizor român

Fiul marelui regizor a anunțat că tatăl său s-a stins din viață în urmă cu o lună, pe 8 aprilie. A ales să facă anunțul tocmai acum pentru că familia a fost devastată de această pierdere și nu a avut puterea să dea declarații. Bărbatul a ales să scrie un mesaj amplu, în care a prezentat aspecte plăcute din viața lui Moldovan, precum și felul în care acesta a murit.

Astfel, a mărturisit că regizorul a murit în timp ce privea la televizor, în compania câinilor săi pe care i-a iubit enorm. Moldovan a fost incinerat, aceasta fiind marea sa dorință, „nefiind mare iubitori de „popi”, după cum le spunea”.

Fiul regizorului a declarat că acest eveniment a venit ca un fulger și a lăsat în urmă o familie îndurerată, care are nevoie de liniște pentru a depăși acest moment.

Cine a fost Mircea Moldovan

Regizorul Mircea Moldovan s-a născut la 3 noiembrie 1936. A absolvit Liceul teoretic „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Licenţiat al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti – secţia actorie (1959) şi regie-film (1968).

După un început promiţător ca actor, a renunţat în favoarea regiei. După absolvirea institutului a început colaborarea cu Studiorile din Buftea, semnând regia mai multor filme: „Viforniţa” (1973, premiul pentru regie al Uniunii Cineaştilor), „Toamna bobocilor” (1975), „Pintea” (1976), „La răscrucea marilor furtuni” (1980), „Convoiul” (1981), „Bocet vesel” (1983), „Mireasma ploilor târzii” (1984), „Totul se plăteşte” (1986), „Expediţia” (1988).

 

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top