Doliu în lumea muzicii. A murit una dintre cele mai iubite cântărețe de muzică ușoară

10.06.2020

Marea cântăreață a vremurilor de demult, Gigi Marga, s-a stins din viață la data de 9 iunie, la scurt timp după ce a împlinit 91 de ani. De mai bine de 30 de ani, din dorința de a scăpa de regimul comunist, ea s-a retras în Statele Unite ale Americii, unde și-a continuat cariera muzicală. Din păcate, un episod neplăcut provocat de problemele grave de sănătate a trimis-o pe artistă într-un cămin de bătrâni, acolo unde și-a petrecut ultimii ani din viață.

Doliu în lumea muzicii. A murit una dintre cele mai iubite cântărețe de muzică ușoară

Gigi Marga a încetat din viața la vârsta de 91 de ani, pe care o împlinise chiar pe 22 aprilie. În ultimii doi ani, aceasta a locuit într-un azil de bătrâni, după ce a fost găsită de autorități singură în casă, într-o stare deplorabilă. La împlinirea vârstei de 90 de ani, o familie de români i-a făcut o surpriză la cămin, sărbătorind alături de ea acest eveniment. Anul acesta, deși a reușit să supraviețuiască pandemiei de coronavirus, a trecut în neființă.

Anunțul morții sale a fost făcut de Grigore Culian, apropiat al artistei și redactor-șef al publicației New York Magazine. Acesta a precizat că au fost colegi de scenă 40 de ani, după care a decis să-i fie alături la venirea în America. Astfel, a îngrijit-o și s-a asigurat să aibă o bătrânețe liniștită. Bărbatul a avut doar cuvinte de laudă la adresa Georgetei Marga și regretă pierderea acesteia și faptul că nu are parte de o ceremonie funerară normală din cauza pandemiei.

„Gigi Marga s-a stins la fel de modest cum a trăit și o soartă nedreaptă a făcut să nu aibă parte nici măcar de o ceremonie funerară de rămas bun, pe care ar fi meritat-o din plin. Dumnezeu s-o ierte și s-o odihnească în pace!”, a scris Grigore Culian.

Artista era cunoscută drept „cântăreața revelioanelor alb-negru”. Ea a participat la toate petrecerile importante ale vremurilor de demult, respectiv anii ’70, ’80 și a avut o mulțime de fani în anii săi de glorie. Ea a absolvit Conservatorul, iar talentul l-a moștenit de la mama sa.