Nemilosul virus al momentului continuă să facă victime și să producăo mulțime de pagube. Mulți oameni și-au pierdut viața din cauza acestei boli, printre ei numărându-se și marea actriță, Valeria Gagealov. Lumea artistică a mai pierdut încă o stea, cauza fiind infectarea cu coronavirus. De câteva zile, Valeria Gagealov se afla la spital, în stare gravă.
Valeria Gagealov a pierdut lupta cu viața în dimineața de 9 februarie. De câteva zile, celebra actriță se afla internată la Spitalul Elias din București, unde a și murit.
Ea era în stare gravă, din cauza infectării sale cu coronavirus. Numeroasele afecțiuni și vârsta înaintată au răpus-o pe reprezentanta Generației de Aur a actorilor. De la început, medicii au fost rezervați cu privire la șansele sale de recuperare.
Celebra actriță a făcut parte din generația de aur a actorilor români, alături de Mircea Albulescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Draga Olteanu Matei, Marin Moraru, George Motoi, Sebastian Papaiani, Florin Piersic, Mitică Popescu, Sanda Toma și Olga Tudorache.
Valeria a devenit cunoscută pentru rolurile sale din ‘Oameni și șoareci’ de John Steinbeck, care s-a jucat timp de 13 ani și Sonia din piesa ‘Camera de alături’ de Paul Everac, rol pentru care a primit Premiul de creație în 1983.
A jucat și în filme, cele mai cunoscute fiind: Moara cu noroc, Serata, Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanu, Singurătatea florilor.
Începând cu anul 2001 a fost societară de onoare a Teatrului Național din București. Mai apoi, în februarie 2004, Valeria Gagealov a fost decorată cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – „Arta Spectacolului”, iar chipul său a fost tipărit chiar și pe un timbru poștal emis de Romfilatelia în anul 2004, cu ocazia promovării valorilor culturale și a sentimentelor de iubire, apreciere și respect față de arta filmului.
Totodată, vocea Valeriei Gagealov a fost auzită în zeci de piese de teatru radiofonic. Valeria Gagealov era soția diplomatului român Andrei Magheru. A mai interpretat roluri magistrale și în ecranizările romanului „Moara cu noroc”, „Serata”, „Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanu”, „Singurătatea florilor”.