Connect with us
Draga Olteanu Matei, internată de urgență la Iași. Actrița se află în comă

Vedete

Draga Olteanu Matei, internată de urgență la Iași. Actrița se află în comă

Actrița Draga Olteanu Matei a fost internată vineri seara la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași, potrivit Mediafax. Din păcate actrița se află în stare gravă.

Draga Olteanu Matei este în comă, la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași

Din primele informații Draga Olteanu Matei se află în comă cu o hemoragie digestivă. Diagnosticul a fost confirmat de Diana Cimpoieșu, medicul șef de la UPU SMURD.

Îndrăgita actriță are 87 de ani și s-a retras de ceva vreme la Piatra Neamț. În ultima perioadă ea a stat departe de ochii publicului, însă românii nu au uitat-o, ea fiind printre puținele actrițe din vechea generație de aur care au mai rămas în viață.

Draga Olteanu Matei a jucat în multe piese extrem de apreciate pe scena Teatrului Național București, dar și în numeroase filme și la show-uri de televiziune. Reprezentantă a generației de aur a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei are în palmares  90 de filme, în peste 50 piese de teatru. totodată ea a interpretat și 100 roluri în Televiziune.

Absolventă a Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1956 a aceluiași an a debutat în piesa „Ziariștii” de Alexandru Mirodan în același an. De-a lungul carierei sale a jucat în diferite piese de teatru: „Coana Chirița” după Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii (Coana Chirița – 1986 și Chirița la Iași 1987), „Gaițele” de Kiritescu (1977), „Căruța cu paie” de Mircea Ștefanescu, „Hagi Tudose” de Barbu Ștefănescu Delavrancea, „Domnișoara Nastasia” de G.M. Zamfirescu, „Pisica în noaptea de Anul Nou” de D.R. Popescu, „Autorul e în sală” de Ion Baiesu etc. Pe scena Teatrului Național a mai jucat în „Azilul de noapte” de Maxim Gorki, în „Crima pentru pământ”, o dramatizare după romanul cu același nume al lui Dinu Săraru.

Draga Olteanu Matei a ales să se retragă la Piatra Neamț după ce a ieșit la pensie, însă cariera ei nu s-a oprit. În micul oraș de munte ea a înființat compania teatrală Teatrul Vostru.

În cel mai recent interviu, Draga Olteanu Matei spunea că nu și-ar mai dori să se nască a doua oară.

„Nu trebuie să plângem. Cine ajunge la capăt scapă, deși ne dorim să mai fie ceva. E prea frumosă viața pe pământ dacă știi să ți-o faci ca să mai fie ceva de trăit după…. Am scris în unul din caietele mele… M-am rugat lui Dumnezeu: dacă e să ne reîncarnăm, pentru nimic în lume să n-o facă. Sunt în stare să fac orice să nu mă mai nasc, din cauză că iubesc viața foarte mult. Mă bucur de fiecare lucru, că suntem aici, că stăm de vorbă, că ați trecut să mă vedeți…

La UNITER și la alte mari festivaluri de gen se dau fotografiile celor care au dispărut… Nu se gândește nimeni că acei oameni au fost cunoscuți în rolurile pe care le-au avut, nu ca oameni în viața reală, care au imbătrânit. I-am și spus lui Caramitru, nu mă pune pe mine asta de acum, pune-o p-aia care a fost și a jucat….acela e chipul pe care îl știu și l-au iubit oamenii…”, a spus Draga Olteanu Matei într-o întâlnire Irina Păcurariu, realizatoarea TVR 2, potrivit România TV.

Continue Reading
You may also like...

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top