Connect with us
Draga Olteanu Matei ținea un jurnal cu cele mai profunde gânduri. Ce își notase actrița acolo

Vedete

Draga Olteanu Matei ținea un jurnal cu cele mai profunde gânduri. Ce își notase actrița acolo

Draga Olteanu Matei ținea un jurnal, un „caiet” cum îi spunea ea, în care nota gânduri profunde, dorințe, rugăciuni către Dumnezeu. Era o femeie puternică, dar și sensibilă, tăioasă dar și blândă. Un om complet, cu un set de principii clare despre viață și despre iubire. Poate tocmai de aceea a trăit frumos și s-a bucurat de o poveste de dragoste cum numai în filme vedem.

Ce nota Draga Olteanu în „caietul” ei

Draga Olteanu Matei era un om complex, care trăia viața în toată profunzimea ei. În ultima sa apariție TV spune că are mai multe caiete în care notează gânduri, dorințe, rugăciuni către Dumnezeu. Marea actriță spune atunci că în unul dintre aceste caiete i-a scris lui Dumnezeu și L-a rugat: dacă e să ne reîncarnăm, pentru nimic în lume să n-o facă.

„Am scris în unul din caietele mele… M-am rugat lui Dumnezeu: dacă e să ne reîncarnăm, pentru nimic în lume să n-o facă. Sunt în stare să fac orice să nu mă mai nasc, din cauză că iubesc viața foarte mult. Mă bucur de fiecare lucru, că suntem aici, că stăm de vorbă, că ați trecut să mă vedeți…”, a spus Draga Olteanu Matei în cadrul ultimei sale apariții TV.

Marea actriță a teatrului românesc a iubit enorm viața, chiar dacă nu i-a fost mereu ușor. Până l-a cunoscut pe cel cu care a petrecut 44 de ani, a avut parte de două căsnicii eșuate. Draga spunea că este prea frumoasă viața pe pământ, dacă știi să ți-o faci frumoasă, ca să mai fie ceva de trăit după.

”Nu trebuie să plângem. Cine ajunge la capăt scapă, deși ne dorim să mai fie ceva. E prea frumoasă viața pe pământ dacă știi să ți-o faci ca să mai fie ceva de trăit după….”, spunea Draga într-un interviu la TVR 2, pentru emisiunea Irinei Păcurariu.

Draga Olteanu Matei s-a stins la vârsta de 87 de ani. Fusese sărbătorită în luna octombrie. Și-a petrecut ultimii ani din viață la Piatra Neamț, un orășel cochet de munte din inima Moldovei. Era liniștită și împăcată cu tot și toate. Săptămâna trecută i s-a făcut rău, a ajuns la Urgențe de unde a fost transferată la Iași.

Starea ei era gravă, dar medicii au sperat până în ultima clipă. În noaptea de marți spre miercuri, 18 noiembrie 2020, marea actriță a teatrului românesc a urcat la Cer. O așteaptă acolo multe reprezentanții printre îngeri și, cel mai important spectator – soțul său pe care îl iubea dumnezeiește.

Dumnezeu să o aibă în paza Sa!

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top