Drama lui Gabi Luncă: „Avea faţa neagră. A murit”

03.04.2021
Drama lui Gabi Luncă: „Avea faţa neagră. A murit”

Cântăreaţa de muzică populară şi lăutărească Gabi Luncă era mereu spirituală, întotdeauna cu zâmbetul pe buze şi cu un sfat bun de oferit celor necăjiţi. Puţină lume ştie prin ce a trecut cu adevărat artista. Necazurile nu au ocolit-o, însă au întărit-o, iar astăzi priveşte spre trecut cu multă înţelepciune.

Gabi Luncă a povestit în urmă cu ceva timp pentru o emisiune de televiziune drama prin care a trecut în urmă cu câţiva ani: „Am născut o fetiţă normală, 2,5 kilograme. Copilul meu a fost nemaipomenit de bine până la patru săptămâni, o lună de zile….

Copilul meu nu mai era ăla. Era neagră la faţă, cum e pământul. Era desfigurată la faţă. Nu e copilul meu. A murit, penru că n-am putut să-mi ţin jurământul pe care l-am făcut-o în faţa lui Dumnezeu şi în faţa întregului Cer”, scrie spynews.ro.

Cine a fost Gabi Luncă

Gabi Luncă a fost una din cele mai populare interprete de muzică lăutărească şi de folclor din ţara noastră. Pe lângă meseria de artist, era un misionar creştin, filantrop, politician şi cetăţean de onoare.

Cântăreaţa şi-a început cariera la Orchestra Flacăra Prahovei din Ploieşti la numai 17 ani. După doi ani de zile, în urma succesului de care se bucura în sălile unde dădea spectacole, cântăreaţa a primit o telegramă din partea Casei de discuri Electrorecord în care a fost invitată să înregistreze un album solo, primul ei album, care conţinea doar patru piese.

Popularitatea cântăreţei a devenit şi mai mare datorită Elenei Ceauşescu, căreia îi cânta deseori. Chiar Gabi Luncă a povestit de multe ori cum fosta soţie a dictatorului Nicolae Ceauşescu plângea de fiecare dată când asculta melodia „Dă, mamă, cu biciu-n mine” interpretată de ea.

Cântăreaţa a concertat în mai multe ţări de-a lungul carierei sale. Locul în care a fost cel mai bine primită de fiecare dată era statul evreu, Israel.