Connect with us
Drama nestiuta a lui Florin Piersic. Cum a murit sora actorului

Vedete

Drama nestiuta a lui Florin Piersic. Cum a murit sora actorului

Actorul Florin Piersic apare mereu cu zambetul pe buze, mereu cu un sfat bun. Este un pansament pentru sufletele multora si, chiar daca vorbeste mult si nu suporta sa fie intrerupt, stie cum sa isi atraga publicul de partea sa. Putina lume stie de suferintele marelui actor, printre care si pierderea surorii sale dragi. Acesta a povestit recent cum a murit Lucica. Lucica Piersic.

„Imi aduc aminte ca prin ceata ca am avut o sora. Se chema Lucica. Lucia Piersic. In una din zile, sora mea, asta o stiu din ceea ce mi s-a istorisit de mama si tata, a plecat pe malul Prutului impreuna cu elevele de la Liceul „Oltea” sa culeaga plante pentru soldatii de pe front. Era in 1942. Pentru prima oara, povestea mama, a condus-o pana in coltul strazii. Parca a avut o presimtire. Mama i-a spus: „Lucica, nu cumva sa faci baie, fiindca Prutul e foarte periculos”. Ea nu a facut baie.

Dar copiii de la Liceul „Mihai Viteazul”, au inceput sa faca baie. Una dintre fete, chiar colega ei de banca, Doina Puha, fiica unui general din Cernauti, a inceput sa tipe ca a luat-o un vartej. Sora mea care era si campioana la inot, îmbracata cum era, a sarit in apa ca sa o scoata pe Doina.

Cum arata acum prima sotie a lui Florin Piersic

Florin Piersic, mesaj pentru Dacian Ciolos de pe scena Teatrului National Bucuresti

Din intamplare sau nu din intamplare, fiindca asa-i destinul, pe acolo trecea un domn, Peisah se numea… L-am cunoscut, nu mai traieste. El, auzind tipete, a sarit in apa, si prima pe care a scos-o a fost Doina, cand a sarit după Lucica, nu a mai gasit-o… Au gasit-o dupa patru zile, la 11 km distanta, in Basarabia.

Parintii mei au lipsit o perioada de acasa, daca ma puteti crede, sa stiti ca nu am spus nimanui asta, ei au lipsit ca sa faca spiritism la Bucuresti dorind sa vorbeasca cu ea. Imi aduc aminte de ziua cand au venit acasa, la Cernauti. Ploua in acea zi. I-am vazut prin geam…

Am stat la generalul Puha perioada in care parintii mei au lipsit. Eu m-am repezit la ei si am strigat atunci : „Au venit mama si tata”. Mama m-a luat in brate. A urmat replica care ma urmareste si astazi. Ma obsedeaza. Mama a spus: „Lucica nu mai vine”, a marturisit Florin Piersic pentru site-ul vipmagazin.md.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top