Connect with us
EXCLUSIV. Maria Dragomiroiu, despre pandemie, dor de scenă și public

Vedete

EXCLUSIV. Maria Dragomiroiu, despre pandemie, dor de scenă și public

Maria Dragomiroiu este una dintre cele mai cunoscute interprete de muzică populară din țara noastră. Ea se laudă cu o carieră de succes, de peste 35 de ani.

Ultima perioadă a fost extrem de grea pentru toți artiștii, având în vedere că autoritățile au impus mai multe măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului, printre care și interzicerea spectacolelor, concertelor sau alte activități culturale care implică un număr mare de persoane.

Cum și petrecerile private au fost interzise, nici la nunți și alte evenimente nu au mai putut participa artiștii vremurilor noastre. Despre aceste aspecte am vorbit și cu celebra Maria Dragomiroiu, despre cât de tare a afectat-o pandemia în plan profesional și despre cum au decurs lucrurile în ultima vreme.

Cum a fost ultima perioadă, având în vedere că nu au mai fost concerte? V-ați gândit să apelați la o soluție inovativă, de exemplu, cea de tip drive-in?

Nu, nu este același lucru ca atunci când ești pe scenă, iar publicul în sală. Nu se compară, pentru că nu poți să transmiți aceleași emoții, ești izolat. Nu cred că vor avea succes astfel de spectacole.

Am avut un spectacol pe litoral, s-au respectat regulile, a fost redus numărul de persoane dar, din păcate, această bucurie ne-a fost luată.

 

Cât de tare v-a afectat pandemia? Credeți că ar fi putut fi luate măsuri în ceea ce privește domeniul artistic?

 Tot ce înseamnă artă a fost zona cea mai lovită, totul a încremenit. Am înțeles că au existat câțiva artiști care au trimis o petiție către Guvern în acest sens și nu primit niciun ajutor, deci speranțe nu prea mai sunt. Este foarte dureros când te gândești că muncești o viață întreagă să-ți faci un nume, lucrezi cu sufletul și apoi totul se termină brusc.

Cum credeți că va fi revenirea? Vor mai fi lucrurile la fel? Având în vedere că publicul duce dorul artiștilor, succesul va fi mai mare?

Nu cred că va fi nimic surprinzător, nimic nu va mai fi la fel ca înainte și greu ne vom reveni. Poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom scăpa de acest virus și nu vom mai fi loviți de nimic altceva, trăim vremuri grele și tuturor ne e dor de viața noastră normală.

Vă temeți de coronavirus? Cum vă protejați, de ce măsuri țineți cont?

Mă tem, da, dar mă gândesc că e și după noroc, poate nu mă lovește tocmai pe bine. Mă îngrijorează faptul că, spre exemplu, am avut prieteni care au contractat virusul și chiar nu știau de unde s-au îmbolnăvit.

Mă rog la Dumnezeu să mă protejeze și asta ma întărește cel mai tare, stau mai mult acasă și evit să iau contact cu prea multe persoane. Port masca de protecție, mă dezinfectez ori de câte ori este nevoie și sper că voi fi ferită.

Tot ce-i cântec e suflet!

Maria Dragomiroiu a vorbit și despre cum a început cariera sa și care au fost cele mai interesante momente ale vieții sale de artist, despre cum a ajuns la nivelul înalt la care se află acum și cum a reușit să cucerească atâția fani cu talentul său. Pe lângă talent, artista crede că a fost vorba și despre mâna destinului, dar și despre Dumnezeu. A ajuns într-un moment al vieții când culege roadele muncii sale. Deși societatea vrea mereu ceva nou, artista continuă să se mențină.

Cum a început cariera dumneavoastră? Cum ați descoperit pasiunea pentru muzică?

Este vorba, în primul rând, de destin; așa a fost să-mi fie. Cânt încă de când eram copil și așa s-au legat lucrurile. Am cântat la școală, la serbări, cu animalele pe deal și am ajuns, apoi, pe cele mai mari scene. Cred că așa a vrut Dumnezeu. Talentul, sinceritatea mea și dorința extrem de mare de a-i încânta pe oameni, toate m-au adus aici unde sunt acum.

 

Având în vedere că nimic nu este simplu și lucrurile nu sunt niciodată numai roz pentru noi, care este aspectul care vă afectează cel mai mult? De ce piedici v-ați lovit până acum în carieră?

Societatea se schimbă, altele sunt nevoile tinerilor. Muncești toată viața ca să te poți menține, să poți înota printre aceste valuri care te iau cu asalt, dar valorile cred că rezistă și mă bucur că sunt ascultată și de cei din generațiile noi. Nu mă plâng, sunt la o vârstă când culeg roadele muncii mele, oamenii au gustat deja din cântecele mele și știu ce înseamnă valoarea.

 

De ce sunteți cel mai mândră? Care credeți că sunt cele mai mari realizări din cariera dumneavoastră, pentru care toți vă recunosc?

Ca să ajung aici, am trecut prin multe teste, cu toții știm cât de dure erau comisiile înainte, nu oricine putea face o carieră din muzică. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am trăit timpuri care m-au pus în valoare. Sunt mulțumită că las ceva în urmă. Cântecele mele transmit emoții și inspiră.

Cum sunt sărbătorile în familia dumneavoastră? Care sunt diferențele față de anii trecuți, când aveați concerte, spectacole cu ocazia sărbătorilor de iarnă? Petreceți mai mult timp cu cei dragi acum, de când suntem nevoiți să respectăm mai multe restricții?

Nepoțelul meu este principalul meu plan, dacă pot spune așa, este balsamul nostru pentru suflet. Petrecem mult timp cu el și asta ne mai scoate din stările care ne tot încearcă în ultimul timp.

De sărbători nu am niciun plan în afară de familie.Am împodobit bradul împreună și am înțeles, încă o dată, că momentele alături de cei dragi sunt foarte valoroase.

De obicei, pe 16 decembrie, la noi se știa că începe sezonul sărbătorilor. De ziua soțului, petreceam câte trei zile alături de colegi de breaslă, cei mai talentați artiști și se simțea că se apropie Crăciunul.

 Cum vă mențineți mereu tânără?

Sunt un artist care știe să pozeze. Știu care e poziția care mă avantajează, știu că lumina este totul. Cred că puteam să lucrez și în domeniul acesta, al artei, pentru că mă pricep; știu să mă machiez, mă aranjez numai singură, pentru că îmi știu defectele, știu cum să le acopăr. Mă îngrijesc foarte mult, pentru că atunci când mă privesc în oglindă vreau să văd pe cineva care transmite bucurie, optimism. Frumusețea nu înseamnă doar să stai în pat și să spargi semințe, înseamnă timp dedicat ție. Să ai grijă de tine, să te iubești!

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Maria Dragomiroiu și soțul ei au împlinit 36 de ani de căsnicie. Cântăreața a dezvăluit secretul - RomaniaTaraMea.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top