Connect with us
Lamia Beligan, fiica maestului Radu Beligan, a transmis un mesaj emoționant către părintele pierdut. Marele actor ar fi împlinit pe 14 decembrie 98 de ani.

Vedete

Fiica lui Radu Beligan, mesaj emoționant pentru tatăl său: „Sunt fericită că există nemurire”

Lamia Beligan, fiica maestului Radu Beligan, a transmis un mesaj emoționant către părintele pierdut. Marele actor ar fi împlinit pe 14 decembrie 98 de ani.

Radu Beligan s-a născut pe 14 decembrie 1918, în Gălbeni (Filipești), județul Bacău. După o bogată activitate și roluri memorabile în teatru, film, televiziune și radio, marele actor s-a stins pe anul acesta, pe 20 iulie, la Spitalul Elias din capitală.

Extrem de pasionat de meseria sa, maestrul a petrecut mai bine de 75 de ani pe scena teatrului din România. Tot prin muncă și-a sărbătorit și împlinirea vârstei de 97 de ani, pe 14 decembrie 2015.

La vârsta de 95 de ani Radu Beligan a primit titlul de cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena de teatru din partea Cărții Recordurilor Guinness.

Maestrul Beligan a fost foarte discret în ceea ce privește viața lui din afara scenei. A iubit însă cu pasiune, chiar dacă a recunoscut, spre sfârșitul vieții, că ”nu a fost cel mai bun soţ şi nici cel mai bun tată din lume”. Actorul a fost căsătorit de trei ori și a avut patru copii.

Radu Beligan a murit pe 20 iulie, la Spitalul Elias din Capitală

Cea de-a treia soție, Marica Beligan, i-a dăruit actorului trei copii, Lamia, Raluca și Alexandru. Dintre aceștia, Lamia i-a călcat pe urme tatălui devenind actriță.

Lamia Beligan a fost și cea care a ridicat puțin cortina asupra vieții din familia Beligan, într-un interviu acordat ziarului Adevărul.

”Părinții mei erau doi oameni cu personalităţi puternice, aveau cariere în care investeau foarte mult timp. În general, în viaţa mea de copil, am petrecut destul de puţin timp cu părinţii – în sensul unui timp de calitate, în care chiar să fim unii cu alţii. Totul era pe fugă. Mi-a lipsit afecţiunea părinţilor în copilărie şi prezenţa lor afectivă. A fost stranie copilăria mea. Rece. Cu momente frumoase, de bucurie, dar puţine în economia unei copilării”, a declarat aceasta.

Citește și: Reactiile marilor actori dupa moartea lui Radu Beligan

În ziua în care maestrul ar fi împlinit 98 de ani, Lamia a postat pe o pagină de socializare un mesaj de dor și dragoste pentru părintele său. Alături de mesaj actrița a publicat și o fotografie din copilărie, alături de tatăl său.

“Mă gândesc la tata în fiecare noapte și uit ceea ce fac în timpul zilei întrebându-mă unde e acum. Sufletul lui era pur şi înalt ca cerul de vară şi gândesc că altul ca el nu se mai aflã pe lume. Sunt fericită că există nemurire și moartea nu mai are nicio putere asupra Vieții”, a scris Lamia Beligan.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top