Deși nu pare, Florin Călinescu, celebrul actor român de teatru și film și realizator de emisiuni TV, în vârstă de 63 de ani, a avut o viață plină de tragedii. Fiica sa a murit la doar cinci luni, apoi şi-a pierdut soţia, decedată din cauza unei boli cumplite. La scurt timp și-a pierdut părinţii şi, mai mult, unul dintre băieţii săi a ales să-şi pună capăt zilelor în 2012.
Cum a reușit să treacă peste toate acest tragedii care i-au marcat viața? Cu ajutorul celor din jur. Acum, la aproape şapte ani de la ultimul eveniment cumplit din viaţa sa, actorul continuă să primească sprijin din partea colegilor şi prietenilor, scrie spynews.ro.
Chiar dacă a primit lovitură după lovitură, îndrăgitul actor nu s-a dat bătut nici măcar în momentul când medicii l-au diagnosticat cu cancer de piele, tumoare ce putea produce mutilarea feței, dacă evoluția nu era stopată prin operație la clinică acreditată de Societatea Americană de Chirurgie Dermatologică din România.
„N-am o problemă… până la oncologic! Acolo intri într-un malaxor al destinului pe care nu-l doresc nimănui. Poți să fii Ioana d’Arc și Hercule la un loc și tot ți se înmoaie puțin genunchii. Nu cred că este cineva de pe planeta asta care să zică: Ce am?! Cancer?! Mișto! Să desfacem șampania!”, spunea Florin Călinescu, juratul de la „Românii au talent”.
“Această tumoră nu pune viața în pericol imediat, dar, ignorată, ajunge să penetreze structura osoasă și să pătrundă până la creier. De cele mai multe ori, această formă de cancer de piele produce mutilări, cu ulcerații foarte mari, până la desfigurare, distrugerea nasului, ochilor și a țesuturilor alăturate tumorii atunci când evoluează necontrolat sau când este tratată insuficient” – dr. Mihaela Leventer – medic dermatolog.
“Cred că i-a fost teamă să vină la medicul dermatolog și, mai ales, i-a fost teamă când a auzit diagnosticul. Dar a acceptat cu încredere să treacă prin toată procedura, iar în acest moment este complet vindecat.” – dr. Mihaela Leventer – medic dermatolog.
Florin Călinescu a fost descoperit cu cancer de piele la clinica Dr. Leventer Centre, iar după diagnosticul inițial, a urmat o biopsie a pielii, cu rezultat în maximum 48 de ore, pentru confirmare. Intervenția chirurgicală s-a făcut prin microchirurgia Mohs, care permite verificarea în timp real a întinderii tumorii în țesut, prin biopsii repetate. S-a scos tumora cu toate rădăcinile, iar apoi s-a închis operația.
“Nu mai treci prin teroarea așteptării, 2-3 săptămâni, așa afli pe loc rezultatele biopsiilor și așa poți să afli pe loc și că e bine. Asta, psihic, te scutește de un chin și de un calvar. Acum sunt bine, dar vreun an de zile nu cred că ar fi fost plăcut să mă vadă cineva. În primul rând, timp de trei luni am avut nasul triplu, ziceai că m-am bătut cu Mayweather.” – Florin Călinescu.