Connect with us
Florin Piersic împlinește astăzi 84 de ani. La mulți ani!

Vedete

Florin Piersic împlinește astăzi 84 de ani. La mulți ani!

Florin Piersic împlinește astăzi 84 de ani! Cel mai iubit actor din România încă umple sălile pânp la refuz atunci când are spectacole și pare a fi mai în formă ca niciodată. Ca drept dovadă încă din prima parte a anului el merge la Londra unde își va surpride fanii români și va juca cu casa închisă.

Florin Piersic împlinește astăzi 84 de ani. La mulți ani!

Florin Piersic începe anul cu un spectacol la Londra. Pe 2 februarie, de la ora 14.30, joacă în piesa „Nu-ntreba câţi ani am” la Teatrul Leicester Square, semn că se simte foarte bine și nu renunță la pasiunea de o viață. La doar o săptămână distanță ar eun spectatol în București, la Teatrul Național, unde joacă piesa Străini în noapte akături de Medeea Marinescu.

Născut din părinți bucovineni, Florin Piersic și-a petrecut copilăria în Corlata, Pojorâta și Cajvana, apoi în Cernăuți și, ulterior, la Cluj.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1957.

La doi ani după absolvire, Florin Piersic a debutat pe scena TNB cu rolul titular din „Discipolul diavolului”.

Debutul cinematografic s-a produs cu filmul „Ciulinii Bărăganului” din 1957, interpretând rolul lui Tănase. Și-a evidențiat talentul în ceea ce privește filmele istorice în „Neamul Șoimăreștilor” din 1965, regizat de Mircea Drăgan, și apoi a jucat în filmul care l-a făcut cunoscut „De-aș fi Harap Alb” (1965), regizat de regizorul Ion Popescu-Gopo.

Printre rolurile sale celebre din filme s-au numărat haiducul Anghel Șaptecai, haiducul Grigore Pintea și Mărgelatu.

În anii ’60, Florin Piersic se căsătorește cu actrița Tatiana Iekel, care i-a dăruit și primul copil, pe Florin Jr. A doua soție a fost tot o actriță, Anna Szeles, alături de care a devenit tată pentru a doua oară. În 1985 Anna Széles a cerut și a obținut divorțul și s-a mutat în Ungaria, luându-l cu ea și pe fiul lor, Daniel. În 1993, după o relație de 7 ani, Florin Piersic s-a căsătorit cu Anna Török, de asemenea originară din Cluj.

Citește și: Cine i-a prezis sfârșitul lui Kobe Bryant încă din 2012: ”Va muri într-un accident de elicopter”

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top