Connect with us
Iata care sunt cele 8 filme nominalizate la Oscar 2016

Vedete

Iata care sunt cele 8 filme nominalizate la Oscar 2016

8 filme formidabile se lupta pentru marele Oscar, in cea de-a 88-a editie a premiilor din industria cinematografica. Iata care sunt cele 8 nominalizari pentru cel mai bun film.

In cea de-a 88-a editie a premiilor Oscar, 8 filme formidabile se lupta pentru cel mai ravnit trofeu din industria cinematografica. Iata care sunt cele 8 filme nominalizate la Oscar in acest an.

1. The revenant
Regie: Alejandro Gonzalez Inarritu
Distributie: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy
Numar nominalizari: 12


Filmul “The Revenant” spune povestea lui Hugh Glass, membrul unei expeditii in munti care este prins de un urs grizzly si sfartecat. Ulterior, acesta porneste sa razbune moartea fiului lui.
Filmul se bazeaza pe romanul semnat de Michael Punke si publicat in anul 2002. „Time” a publicat povestea reala a americanului Glass, erou național în acele timpuri.

2. Spotlight
Regie: Tom McCarthy
Distributie: Michael Keaton, Mark Ruffalo
Numar nominalizari: 6


Spotlight e o poveste cu jurnalisti in stilul celei din All President’s Men. Pleaca de la un caz real, o ancheta a departamentului de investigatii a ziarului The Globe din Boston despre un preot care a molestat un copil si ajunge la unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria Americii – sute de preoti care au molestat mii de copii, cu stiinta mai marilor bisericii.
Cazul real s-a intamplat in 2001 si o parte din ancheta departamentului de investigatii se suprapune peste 9/11, iar jurnalistii sunt nevoiti sa intrerupa munca la aceasta ancheta pentru 6 saptamani ca sa scrie o serie ampla de articole despre atacurile teroriste de la World Trade Center.

3. The Big Short
Regie: Adam McKay
Distributie: Steve Carell, Christian Bale, Ryan Gosling
Numar nominalizari: 5


Avand la baza cartea cu acelasi nume a lui Micheal Lewis despre criza financiara din 2007-2008, filmul, cu o distributie interesanta in care-i regasim pe Steve Carell, Christian Bale, Ryan Gosling si Brad Pitt, aduce in prim plan modul in care patru „outsideri” au vazut ceea ce guvernul, media si bancile au refuzat sa vada: prabusirea economiei mondiale.

4.Bridge of Spies
Regie: Steven Spielberg
Distributie: Tom Hanks, Mark Rylance, Alan Alda
Numar nominalizari: 6


Este vorba despre un thriller dramatic amplasat pe fundalul unei serii de evenimente istorice. „Bridge of Spies” spune povestea lui James Donovan (Hanks), un avocat din Brooklyn care se trezeste aruncat in centrul Razboiului Rece, cand CIA il trimite cu sarcina aproape imposibila sa negocieze eliberarea unui pilot american U-2 capturat. Scenaristii Matt Charman, Ethan Coen si Joel Coen transformat aceasta experienta remarcabila din viata lui Donovan intr-o poveste inspirata din fapte reale, ce surprinde esenta unui om care risca in aceasta calatorie.

5. Mad Max: Fury Road
Regie: George Miller
Distributie: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult
Numar nominalizari: 10


Urmarit de un trecut turbulent, Mad Max prefera sa calatoresca de unul singur si sa nu isi faca prieteni. In ciuda convingerilor sale, se alatura unui grup de supravietuitori ai desertului, condusi de implacabila luptatoare Imperator Furiosa. Acestia sunt urmariti permanent si atacati de tiranul Immortan Joe care ii suspecteaza ca i-au furat cea mai de pret posesie.

6. The Martian
Regie: Ridley Scott
Distributie: Matt Damon, Jessica Chastain
Numar nominalizari: 7


Realizat cu un buget de doar 108 milioane de dolari, filmul „The Martian” este o adaptare dupa romanul cu acelasi nume al lui Andy Weir. Criticii sunt de parere ca The Martian este unul dintre cele mai bune filme ale regizorului Ridley Scott din ultimii ani, care a avut si succes in box-office. Filmul prezinta aventurile unui astronaut izolat pe planeta Marte, care incearca sa descopere o cale de se intoarce acasa, pe Pamant.

7. Room
Regie: Lenny Abrahamson
Distributie: Brie Larson, Jacob Tremblay, Sean Bridgers
Numar nominalizari: 4


Atat pelicula, cat si cartea spun povestea unui baiat, Jack, al carui univers existential se reduce la incaperea minuscula in care este tinut in captivitate timp de cinci ani, alaturi de mama lui, dar si provocarile pe care cei doi le au de infruntat in lumea reala, dupa ce reusesc sa evadeze. Filmul „Room” ii are in rolurile principale pe actorii Brie Larson si Jacob Tremblay.

8. Brooklyn
Regie: John Crowley
Distributie: Saoirse Ronan, Emory Cohen, Domhnall Gleeson
Numar nominalizari: 3


„Brooklyn” este povestea unei tinere irlandeze, care, in anii ’50, vine in New York sa isi incerce norocul. Viata ei se schimba radical, cu fiecare eveniment nou pe care il traieste intr-o lume noua si straina pentru ea. Pe langa intensitatea interpretarilor, filmul readuce in prim plan mirajul epocii anilor ’50 din New York.

CITESTE SI: 25 de actori nedreptatiti! Nu au primit niciodata Oscar pentru interpretare
CITESTE SI: Nominalizarile la premiile OSCAR 2016

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top