Ion Dichiseanu, de urgență la spital. S-a accidentat în timpul filmărilor

30.06.2020
Ion Dichiseanu, de urgență la spital. S-a accidentat în timpul filmărilor

Ion Dichiseanu, cunoscutul actor de teatru și film, are o carieră în domeniul artistic de peste 60 de ani. Meseria aceasta i-a adus numeroase beneficii și motive de mândrie, fiind recunoscut drept unul dintre cei mai mari actori ai României. Cu toate acestea, a avut parte și de evenimente mai puțin plăcute, în care a avut de suferit. Unul dintre ele este un accident chiar pe platourile de filmare, în urma căruia a ajuns de urgență la spital și a avut nevoie de o perioadă de recuperare.

Ion Dichiseanu, de urgență la spital. S-a accidentat în timpul filmărilor

În urma unui accident suferit în timpul filmărilor pentru „Burebista’ și „Dacii’, actorul a ajuns de urgență la spital. Acesta se afla călare pentru o scenă din pelicula menționată, timp în care a fost rănit. Armăsarii s-au încăierat, ceea ce l-a făcut pe actorul acum în vârstă de 86 de ani să cadă. Acesta a fost transportat de urgență la un spital de lângă Deva, acela fiind cel mai apropiat de locul în care își desfășura atunci activitatea.

Starea sa de sănătate a avut de suferit în urma nefericitului incident. Acestuia i-au fost provocate lovituri, iar 5 coaste au fost afectate: 2 dintre ele fisurate, iar restul rupte. Actorul a primit îngrijiri medicale și a stat internat aproximativ două săptămâni, având nevoie de recuperare.

Imediat după perioada în care a stat sub supravegherea medicilor, s-a reîntors pe platourile de filmare, pentru a-și continua activitatea. Deoarece încă purta bandajul și nu avea voie să mai urce pe cal, s-a făcut o improvizație: a filmat într-o mașină decapotabilă.

Proiecte noi

Ion Dichiseanu este, în prezent, împlicat într-un nou proiect artistic, și anume, un film pentru copii regizat de Cristian Radu Nema. Acesta are un rol principal și este foarte încântat de faptul că va lua parte la un film ce va apărea pe marele ecrane de cinema. În plus, este primul rol pozitiv pe care l-ar juca, după ce a înfățișat până acum doar personaje dure. El a mărturisit că este un om prea bun pentru această societate.

„La final de iunie vor începe filmările şi mă bucur enorm că am un astfel de rol, pentru că până acum am avut  numai roluri de băiat rău, am fost ba Generalul Nuţă, ba procuror, numai roluri în care apar ca om rău. Eu în realitate sunt un om bun, generos, sau cum mai spune fata mea „sunt bleg”, ca să mai zâmbim un pic, din păcate în vremurile noastre bunătatea este confundată cu altceva. Abia aştept să joc, sunt entuziasmat precum un copil.”, a mărturisit actorul.