Connect with us
Iubita lui Remus Cernea i-a dat replica lui Mihai Bendeac, după ce acesta a spus despre femeile care fumează în cluburi că sunt curve.

Vedete

Iubita lui Remus Cernea îi dă replica lui Bendeac. Aceste „glume” fac rău…

Ioana lui Stăniloiu, iubita lui Remus Cernea, i-a transmis un mesaj dur lui Mihai Bendeac, după ce acesta s-a referit la femeile care fumează în cluburi cu termenul de „curve”.

Se fumează în cluburi? Evident. Cine? În general t***ele/boarfele/cu****e/gold diggerițele aciuate pe la masa vreunui personaj important. De ce dau ele tonul? Fiindcă este singura șansă de a reprezenta ceva. Comiterea unui lucru ilegal. Vezi Doamne, sunt și ele șmechere. Sunt cineva, a scris Bendeac pe Facebook, după incendiul din Bamboo.

Citește și: Mihai Bendeac îi jignește pe clienții clubului Bamboo

Iubita lui Cernea i-a dat replica actorului, după afirmațiile acestuia.

Nu vreau să te acuz, ci în primul rând să te ajut, dacă vei dori, să te informezi și să reflectezi mai bine asupra unor lucruri pe care ai putea să le revizuiești la un moment dat în modul de a privi oamenii.

Simpla afirmație ‘nu sunt misogin’ nu stă în mod credibil alături de formulări precum cele pe care le-ai avut despre femei. Așa zisul umor care face o țintă din minorități ori grupuri sociale (de genul femei, persoane LGBT, romi, evrei, afro-americani șamd) poate aluneca spre ceva periculos. Știu că nu îți este străină lectura astfel că probabil știi din istorie că rasismul a mers mână în mână cu ‘glumele’ despre ‘cioroi’ ori ‘jidani’ foarte populare la vremea lor (unii le gustă și astăzi). La fel misoginismul și sexismul se împletesc cu așa zisa ironizare a femeilor considerate și tratate drept ‘curve’, ‘târfe’. În literatura de specialitate asta se numește ‘slut- shaming’. Aceste ‘glume’ ori asocieri deplasate fac rău multor oameni, încurajează agresorii, întrețin o atmosferă degradantă pentru victime, anihilează empatia din oameni, malformează caractere.

Dacă te revoltă cei care fumează în localuri, e foarte bine să îi critici, dar pe toți, deopotrivă femei și bărbați. În plus, e o eroare logică să concluzionezi că dacă o femeie fumează într-un bar, ea ar fi cum spui tu ‘curvă’, a scris ea pe Facebook.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top