Connect with us
John Prine, cântărețul american de Folk, răpus de coronavirus

Vedete

John Prine, cântărețul american de Folk, răpus de coronavirus

Artistul a decedat marți, 7 aprilie, la vârsta de 73 de ani. Acesta fusese infectat cu noul tip coronavirus și se afla sub supraveghere medicală de aproape două săptămâni.

John Prine, cântărețul american de Folk, răpus de coronavirus. A învins cancerul de două ori

Soţia şi managerul lui, Fiona Whelan Prine, a fost diagnosticată cu boala înaintea lui. Aceasta s-a vindecat rapid, iar starea sa de sănătate s-a stabilizat ușor, fără alte complicații. În cazul artistului, situația s-a complicat și a fost încadrat în categoria de risc crescut, având în vedere antecedentele sale medicale.

John Prine a avut cancer la gât, care a fost extirpat în 1998, și un cancer pulmonar, de care s-a vindecat în 2013. De asemenea, cântărețul de folk a suferit, de-alungul vieții, mai multe atacuri de cord.

Tragicul anunț a fost făcut chiar de către soția sa, mulțumindu-le celor care i-au fost alături lui John de-a lungul vieții. Ea a fost și cea care i-a ținut la curent pe fani în ceea ce privește starea de sănătate a artistului.

Cântărețul american Bruce Springsteen a postat un mesaj emoționant pe o rețea de socializare, unde își declară regretele pentru pierderea colegului său de breaslă.

„Suntem devastaţi de pierderea lui. John şi cu mine eram ‘noii Dylan’ împreună, în anii 1970, şi nu a fost decât cel mai drăguţ om din lume. O adevărată comoară naţională şi un compozitor pentru posteritate”

John Prine, cântărețul american de Folk, răpus de coronavirus

Cel mai recent album lansat de John Prine a fost în 2018 și se numește ”The Tree of Forgiveness”. În luna ianuarie, a primit un Grammy onorific, pentru întreaga activitate. De altfel, fost nominalizat pentru includerea în Rock and Roll Hall of Fame.

Piesele sale au fost apreciate pentru versurile pline de umor și ironie. Cele mai cunoscute piese ale sale au fost ”Sam Stone”, ”Angel From Montgomery” sau ”Hello in There”.

 

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top