Connect with us
Lorena, fiica regretatului Ilie Balaci: „Ministrul Sănătății s-a făcut că muncește”

Vedete

Lorena, fiica regretatului Ilie Balaci: „Ministrul Sănătății s-a făcut că muncește”

La o săptămână de când Ilie Balaci a plecat dintre noi, familia încă mai așteaptă niște răspunsuri. Fiica acestuia, Lorena Balaci, a vorbit despre tatăl său și despre lucrurile care au apărut în presă în aceste zile.

„Știi cum este să primești mesaje de condoleanțe, iar tu să trăiești cu speranța că tatăl tău poate fi salvat? Pe drumul de la București la Craiova, eu speram că ne vom întoarce în Capitală, la spital, după ce va fi stabilizat, dar telefoanele care sunau îmi ziceau altceva. S-au spus multe minciuni, în aceste zile.

Vreau să treacă 9 zile de doliu, poate chiar 40, apoi să le spun pe toate. Vreau să dau un comunicat și să le lămuresc. Faptul că ar fi leșinat mama la înmormântare. Nu era mama persoana cea care apare în fotografii! Eu am lăsat accesul presei la funerarii, pentru că tata a fost al tuturor, nu doar al familiei. Tata a „ars” pentru oameni, a trăit pentru public”, a dezvăluit pentru libertatea.ro Lorena Balaci.

Aceasta a lămurit și subiectul legat de autopsia tatălui său.


„S-a spus că familia ar fi cerut autopsia și examenul medico-legal. Nu a cerut familia acest lucru, așa este procedura. Peste un timp, ar fi putut apărea cineva care să spună că i s-a pus ceva în apă și că a fost omorât cu premeditare. Iar Parchetul ar trebui, într-un astfel de caz, să se autosesizeze și să deschidă un dosar.

Eu știu că, dacă ești resuscitat vreme 30 de minute, inima îți este terminată! Tata a fost resuscitat aproape două ore. Deci, despre ce să mai vorbim? A murit de infarct! După părerea mea, și-a încheiat misiunea pe Pământ! Așa văd eu lucrurile. Nu era în evidența medicului de familie cu vreo boală.

Citește și: Ilie Balaci, condus pe ultimul drum. Ce s-a întâmplat la înmormântare

Făcea control medical din trei în trei luni. Tata a fost operat de amigdale. Și le-a scos la 17 ani și avea o problemă ori de câte ori bea ceva rece. I se irita traheea. Și atunci, în dimineața aia, a crezut că este vorba despre același lucru”, a mai spus Lorena.

Fiica fostului mare fotbalist este furioasă din cauza declarațiilor Ministrului Sănătății, Sorina Pintea:

„Nu mă faceți să vorbesc aiurea, că-mi vin toate cuvintele urâte! Doamne, ce prostii a putut spune doamna aceasta! Noi, familia, n-am cerut nicio anchetă. Dacă i-aș întâlni pe doctorii aceia de la SMURD, i-aș strânge în brațe și le-aș mulțumi. Au făcut tot ce s-a putut. Când a decis să deschidă ancheta respectivă, doamna ministru a urmărit să-și facă reclamă, să se spună că muncește.

Să vadă lumea că lucrează! Mai bine s-ar ocupa de problemele reale din Sănătate, că pleacă lumea cu bacterii din spitale. Nici măcar nu cred că știe cine a fost Ilie Balaci. SMURD-ul a venit la 4 minute de la apel. Echipat cum trebuie. Vorbim de SMURD, nu vreo Ambulanță de județ. Mai repede de 4 minute însemna să se teleporteze oamenii aceia!

Dacă este o instituție în țara asta în care am încredere, aia este SMURD! Oamenii ăia s-au luptat două ore cu Dumnezeu, ca să-l țină pe tata pe lumea asta! L-au intubat, au făcut tot ce a fost omenește posibil. Am aflat ulterior că elicopterul era pregătit, ca să îl aducă la București, în caz că îl stabilizau și putea fi transportat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top