Connect with us
Tora Vasilescu împlinește 68 de ani. La mulți ani!

Vedete

Tora Vasilescu împlinește 68 de ani. La mulți ani!

Tora Vasilescu s-a nascut la Constanta pe 22 martie 1951. A copilarit la Tulcea.

Cariera:

A picat examenul de admitere la Teatru de doua ori. S-a prezentat la un casting la Satu Mare, a fost selectata si a jucat timp de un an cinci roluri principale, alaturi de actori profesionisti. In anul urmator a intrat la facultate si a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” din Bucuresti în 1976.

A jucat pe scenele teatrelor Evreiesc si Bulandra din Bucuresti.

Cateva roluri in teatru: Dana Paunescu – „Nota zero la purtare” de Octavian Sava si Virgil Stoenescu, Feada – „Rosii trandafirii numai pentru mine” de Sean O’Casey, Gaby – „Ultima ora” de Mihail Sebastian, Felicita – „Badaranii” de Carlo Goldoni, Giannina – 

„O întâmplare cu haz” de Carlo 

Goldoni, Melania – „Mobila si durere” de Theodor Mazilu, Tinca – „Casa evantai” de Marin Sorescu, Femeia – „Tacâmuri de pui” de Spiro Gyorgy, Doamna – „Roberto Zucco” de Bernard-Marie Koltes.

Primul film: in 1975 „Cursa”, regia Mircea Danieliuc. Au urmat: „Gloria nu cânta”, „Avaria”, „Casa dintre câmpuri”, „Croaziera”, „Invingatorul”, „Glissando”, „Sa mori ranit din dragoste de viata”, „Cuibul de viespi”, „Liliacul înfloreste a doua oara”, „Sobolanii rosii”, pana la”Cel mai iubit dintre pamânteni”, in 1992, „Si totul era nimic…” in 2006.

A jucat în telenovele romanesti precum „Regina”, „State de România”, „Numai iubirea”, „Daria, iubirea mea” sau „Păcatele Evei”.

A fost casatorita cu regizorul si scenaristul Mircea Danieliuc. Acum este la a doua casatorie, cu un cercetator in domeniul farmaceutic. Nu are copii.

Pe scurt despre Tora Vasilescu:

Nume: Tora Vasilescu
Ocupatia: Actrita
Data nasterii: 22 martie 1951 
Zodia: Berbec
Locul nasterii: Constanta, Romania
Frati: 3 frati vitregi, dintre care unul a murit
Studii: Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” Bucuresti, promotia 1976
Starea civila: casatorita
Hobby-uri: gradinaritul, croitoria
Animal preferat: lupul alsacian
Premii: trei premii pentru interpretare de la Uniunii Cineaştilor din România, e o distincţie pentru rolul din „Imposibila iubire”, premiul pentru Cel mai bun rol secundar feminin în filmul „Şobolanii roşii” la Festivalul filmului neorealistic din Avelino, Italia.
Decoratii: Ordinul Naţional Servicu Credincios în grad de Cavaler pentru întreaga carieră

De ce este faimoasa Tora Vasilescu?

Este o actrita plina de energie, care a jucat roluri memorabile in teatru si film. Pentru talentul sau a fost rasplatita cu numeroase premii.

De ce ne place Tora Vasilescu?

Actrita joaca rolurile tragice si comice cu aceeasi bucurie . 

Ce s-a întâmplat cu Tora Vasilescu de când s-a retras din teatru și film. De ce a luat această decizie

Ce s-a întâmplat cu Tora Vasilescu de când s-a retras din teatru și film
Ce s-a întâmplat cu Tora Vasilescu de când s-a retras din teatru și film

Tora Vasilescu s-a retras din teatru și film la vârsta de 50 de ani, dar nu regretă această decizie.

Actriţa, in varsta de 68 de ani, a făcut câteva declaraţii în cadrul unui interviu despre stilul ei de viaţă.

„Am zile foarte bune și am zile mai obositoare. Suport greu căldurile, iar în vara asta am stat mai mult la televizor și la piscină. Am piscină și o folosesc zilnic, dau 10 ture.

E singurul sport care simt că îmi face bine, pentru circulație. Și dacă ai și un deget de apă cu whisky, e foarte bine, face bine la circulație. Înot zilnic, am piscină în fața casei. Am învățat că femeia cu unghiile mari nu prea e luată de nevastă.

Când copilesc roșiile, nu merge să am unghiile lungi. Eu cu soțul meu avem același cod de umor. Am un mare respect pentru medici, pentru halatul alb. Mă pierd în fața lor.

Trebuie să ne gândim cu toții că în anii aceia grei în care învață, învață pentru fiecare dintre noi. Eu am rămas cu un tratament pentru tensiune, am niște vase de sânge care nu prea sunt bune. Bătrânețea e inevitabilă. Ce ne rămâne, umorul! Să îți bați joc de tine puțin așa, e o adevărată terapie. Eu nu aș vrea să dau timpul înapoi, pentru că viitorul nu este trecut.

Eu m-am pensionat la 50 de ani de la teatru. Nu îmi e dor de scenă! Dacă am făcut mult film și seriale, iar pentru mine teatrul este puțin mai repetitiv. Femeia a fost lovită de multe ori în istorie. Programul bărbatului e vânătorul, iar femeia e altfel. Eu trăiesc ce oportunități vin spre mine, nu îmi pierd energia gândindu-mă la ceea ce a fost’ a povestit Tora Vasilescu la TV.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top