Tudor Chirila il ataca dur pe Iohannis pentru implicarea in scandalul ANAF – Antena 3

18.02.2016
Tudor Chirila il ataca dur pe Iohannis pentru implicarea in scandalul ANAF – Antena 3

Tudor Chirila l-a criticat pe Klaus Iohannis, in problema scandalului ANAF- Antena 3. Reactia vedetei vine dupa ce seful statului a catalogat abordarea Fiscului in ceea ce priveste evacuarea trustului Intact drept “heirupista, nepotrivita, daca nu discutabila”.

Presedintele Klaus Iohannis considera ca recuperarea unui prejudiciu prin punerea in aplicare a unei SENTINTE JUDECATORESTI DEFINITIVE e o “banala chestiune administrativa”.

Presedintele Iohannis considera ca atunci cand trebuie recuperati (de mai bine de un an) banii statului, actiunea ANAF (recuperatorul) este pripita. Cand ANAF – care nu a fost in stare sa recupereze zecile de milioane de euro devalizati in diversele dosare de coruptie – face un pas in acasta directie, Presedintele Romaniei afirma ca libertatea de exprimare risca sa fie “suprimata” de o “banala chestiune adiministrativa”.

Trebuie sa fii prost sau angajat Antena 3 incat sa nu recunosti/realizezi ca ANAF a procedat absolut legal in chestiunea recuperarii, la fel cum trebuie sa fii din nou prost incat sa nu observi ca libertatea de exprimare nu are nicio legatura cu recuperarea unui prejudiciu si nici licenta de emisie cu sediul.

Intre paranteze, ma astept ca dupa acest comentariu papusile de la televizor sa-mi sara la beregata (drogat, betiv, ipocrit, impostor etc.) semn ca libertatea de exprimare e mai vie ca oricand.

Revenind, Presedintele Romaniei se amesteca intr-un litigiu al unei televiziuni private periclitand si influentand actiunile unei institutii a statului aflata in subordinea unui guvern pe care pretinde ca il sustine. Cam grav. Pentru ca oamenii care l-au facut pe Iohannis presedinte au sperat ca el va veghea la buna functionare a institutiilor statului.

Nu, domnule Iohannis, Barack Obama n-o sa faca niciodata o declaratie de sustinere a CNN in ipoteza in care Ted Turner ar infunda puscaria condamnat pentru coruptie. Oare daca nu mi-as plati TVA-ul catre ANAF timp de vreo cinci ani si m-as afla in fata unei executari (consecinta a unei sentinte judecatoresti definitive) as beneficia de sustinerea dumneavoastra pentru aceasta “banala chestiune administrativa”?

Domnul Iohannis a facut astazi exact ceea ce i-a reprosat lui Basescu. Amestecul in bunul mers al institutiilor statului. Singura diferenta e tabara.

Domnule Iohannis, in tara noastra exista papusi si Papusari. Mai exista si gloata care iubeste circul cu papusi, dar nu prea e constienta de Papusar. Pentru ca una din legile teatrului este ca scena trebuie astfel construita incat gloata sa nu poata vedea ce se intampla in culise. Presedintele Romaniei are obligatia de a nu fi nici papusa, nici Papusar. Oricat de bombastic ar suna, el are obligatia de a fi om. Ca sa-i poata apara pe oameni”, a scris Tudor Chirila pe Facebook.