Connect with us
vitamina C-20072015

Știri

Care este legătura dintre vitamina C și moartea prematură

Vitamina C este un nutrient esențial vieții, care se găsește în special în lămâi. Descoperă care este legătura dintre consumul adecvat de vitamina C și moartea prematură!

CITEȘTE ȘI: 5 LUCRURI DE LA VECHII GRECI FOLOSITE ÎN MEDICINA MODERNĂ

Ultimele studii din domeniul medicinei au arătat că un consum adecvat de vitamina C reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare şi a morţii premature. Cercetătorii din cadrul  Universității din Copenhaga şi la Spitalelor Hervlev şi Gentofte, au efectuat un studiu pe 100.000 de cetățeni danezi. În timpul studiului, oamenii de știință au analizat modul de viață și compoziția dietei – pentru a vedea cât la sută consumă fructe, dar și analizele legate de ADN-urile lor.

În urma cercetării a rezultat faptul că persoanele care consumă zilnic fructe și legume într-o stare cât mai naturală și neprocesate, au un risc cu aproximativ 15% mai redus de a dezvolta acțiuni cardiovasculare și cu 25% mai redus de moarte prematură, față de persoanele care consumă fructe și legume ocazional.

Medicii care au participat la studiu au declarat că vitamina C reprezintă un antioxidant extrem de eficient care protejează celulele organismului de diferite boli care pot apărea în corp, cu precădere de cele cardiovasculare. În același timp, vitamina C ajută țesutul conjunctiv să se dezvolte pentru a putea asigura conectarea ţesuturilor de organele din corpul uman.

Pentru că organismul nostru nu produce singur vitamina C, medicii sfătuiesc populația să consume fructe și legume care conțin această vitamină. Cel mai indicat sfat al cercetătorilor din domeniul medicinei este să încercăm să punem lămâie în paharul de apă plată pe care îl consumăm zilnic.

Tu consumi lămâie sau fructe și legume bogate în vitamina C?

Sursa foto: dianatoddbanks.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top