Connect with us
glaciara-10072015

Știri

Cât de puțin mai este până la următoarea eră glaciară

Dacă te gândeai că nu o să apuci să prinzi următoarea eră glaciară, atunci este cazul să iei în calcul această variantă, pentru că nu mai durează mult.

Chiar dacă până acum nu ți-ai făcut griji cu privire la următoarea eră glaciară, ei bine în doar 15 ani acest lucru se va întâmpla.Cu toate că deocamdată ne luptăm cu temperaturi ridicate, în câțiva ani s-ar putea să nu mai știm cum să ne adăpostim de frigul năsprasnic.

Este un lucru cunoscut încă din anii 1800 faptul că activitatea solară are un anumit ciclu care se repetă la fiecare 10-12 ani. Totuși, acum oamenii de ștință au ajuns capabili să prezică tiparele solare cu o precizie mult mai mare, iar veștile nu sunt tocmai bune. Cercetătoarea Valentina Zharkova a prezentat descoperirile sale în cadrul Întrunirii Naționale a Astronomilor, unde a explicat că poate prezice ciclurile solare cu o acuratețe de până la 97%.

Astfel, cercetătoarea Valetina Zharkova spune că în 2030 Pământul va trece printr-un fel de mini eră glaciară, deoarece activitatea solară va scădea cu până la 60%. Temperaturile se vor menține scăzute timp de 10 ani, iar populația planetei va trebui să se adapteze.

Pământul a trecut prin această schimbare ultima dată între anii 1645-1715, perioadă cunoscută sub numele de Maunder Minimum. Între secolul XIV şi jumătatea secolului XIX, a avut loc o scădere bruscă a temperaturii în emisfera nordică. Cercetătorii nu au determinat exact cauza acestei scăderi, dar se merge pe premisa că activitatea scăzută a Soarelui a contribuit la scăderea temeperaturii. În Europa a fost atât de frig încât râul Tamisa a îngheţat şi întreg continentul a fost acoperit cu zăpadă.

Sursa foto: www.infomediu.eu

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top