Connect with us
dezgustul-23072015

Știri

Cercetatorii au decis: ce ne provoaca dezgustul si cat de important este asta pentru supravieturire

Cercetatorii au gasit o legatura intre ceea ce ne provaca dezgustul si cat de importanta este aceasta senzatie pentru supravietuirea noastra ca specie pe Pamant.

CITESTE SI: 5 LUCRURI DE LA VECHII GRECI FOLOSITE IN MEDICINA MODERNA

Doctorul Valerie Curtis a spus ca aproape toti oamenii sunt dezgustati de aceleasi lucruri, fie ca este vorba despre mancarea putrezita, o rana deschisa, igiena necorespunzatoare, mirosuri greu de suportat sau crime violente, toate acestea ne intorc stomacul pe dos si ne fac sa ne strambam intr-o expresie faciala specifica pentru ceea ce astazi numim dezgustul.

Cercetatorul si mediucul Valeri Curtis, sustine ca dezgustul este un sentiment extrem de puternic peste care nu putem trece de loc usor, care ne provoaca uneori chiar greata, si care este vital existentei noastre planetare. Si asta pentru ca, daca nu ne-am fi nascut cu acest simt, in urma cu 2000 de ani oameni nu ar fi facut diferenta dintre mancarea care arata comestibil si propriile fecale sau un hoit putrezit. Ajungand astfel in pragul disparitiei din cauza bolilor pe care le-ar fi provocat hrana neadecvata.

Rasa umana se trage din stramosi care de-a lungul timpului au avut un fin simt al dezgustului. Aceasta emotie puternica a evoluat pentru un scop simplu dar vital existentei noastre, aceea de a ne indeparta de cei urat mirositori, murdari si, intr-un final, contaminati cu diverse boli transmisibile.

Dezgustul care precede acea stare de repulsie fata de o harana, un obiect sau un om reprezinta semnalul de alarma care ne ajuta sa ne ferim de microbii si bolile care ne pot afecta sanatatea.

Sursa foto: huffingtonpost.com

 

 

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top