Ne vom recunoaşte rudele şi prietenii pe cealaltă lume? Vezi ce spune Noul Testament

18.06.2015
Ne vom recunoaşte rudele şi prietenii pe cealaltă lume? Vezi ce spune Noul Testament

Fiecare dintre noi are întrebări legate de cealată lume: există rai şi iad, o să ne recunoaştem rudele şi prietenii? Un expert care a studiat amănunţit Noul Testament răspunde uneia dintre cele mai mari întrebări existenţiale ale omenirii.

Lehman Strauss este profesor expert în cadrul Institutului Biblic Philadelphia în ramura Noul Testament, după cercetări amănunţite în domeniu acesta a ajuns la o concluzie decisivă bazându-se pe studiile sale asupra Bibliei.

Profesorul Lehman a indicat un pasaj din cartea Luca din Noul Testament, drept dovadă incontestabilă a subpoziţiei că oamenii se vor recunoaşte unul pe altul în Rai. El a declarat că scena descrisă pe Muntele Schimbării este o dovadă clară a recunoaşterii cereşti. “După moarte şi apoi înviere, vom avea un trup spiritual specific, uşor de recunoscut”, a menţionat profesorul teolog,  adăugând că “nu numai că Moise şi Ilie au fost recunoscuţi de către Domnul nostru, dar aceştia au fost recunoscuţi şi de către ucenici cu uşurinţă”.

Din perspectiva acestei situatii, profesorul Strauss formulează următoarea concluzie: “Dacă vedem cum ucenicii cu o viziune limitata, pământească pot recunoaşte doi sfinţi din cer, cu siguranţă atunci când vom ajunge acolo în trupurile noastre glorificate şi cu viziune cerească, vom fi capabili să recunoaştem pe toti cei cu care ne-am asociat pe pământ şi chiar mai mult decât atât.

Cât despre existenţa certă a Raiului şi Iadului, Strauss a declarat că ,, nu există niciun dubiu, sunt două tărâmuri bine delimitate, oamenii le-au numit generic Rai şi Iad tocmai pentru a evidenţia diferenţa majoră dintre aceste două pământuri.”

Articolul continua dupa publicitate

Sursa foto: vgblogger.com