Connect with us
stiinta-05082015

Știri

Top 3 descoperiri pe care stiinta nu le poate explica

Oamenii de stiinta nu au reusit mereu sa gaseasca o explicatie logica pentru anumite descoperiri precum efectul placebo sau zgomotele misterioase auzite de comunitati intregi.

Chiar daca stiinta a adus numeroase beneficii omenirii, exista in continuare anumite fenomene si descoperiri pentru care inca nu s-a gasit nicio explicatie plauzibila.

CITESTE SI: TOP 3 DESCOPERIRI SI INVENTII ACCIDENTALE

1. Zumzetul din Taos

Un fenomen intalnit in special in Statele Unite ale Americii si in Marea Britanie a socat oamenii de stiinta din intreaga lume. Comunitati intregi de oameni din diferite zone ale acestor tari au declarat ca au auzit un zgomot, de joasa fregventa, care nu provenea de la niciun aparat sau animal. Zgomotul produs din neant pare a fi foarte deranjant, 3 persoane s-au sinucis in Marea Britanie din cauza ca nu mai scapau de acest sunet.

2. Marea Galileii

Pe teritoriul Israelului, exista un lac cu apa dulce ce se intande pe o suprafata de de 166 de kilometri patrati. Marea Galileii este cunoscuta in randul crestinilor pentru ca acesta ar fi fost locul in care Iisus a mers pe apa. Oamenii de stiinta au descoperit o structura conica uriasa care se afla la o adancime de aproximativ zece metri. Nimeni nu poate explica pana acum cum a ajuns acolo blocul de piatra care pare a fi construit de mana umana.

CITESTE SI: CELE MAI SURPRINZATOARE DESCOPERIRI FACUTE DE GOOGLE EARTH. TREBUIE SA VEZI ASTA!

3. Efectul Placebo

Este cunoscut de oamenii din intreaga lume si se manifesta prin administrarea unei pastile care nu are niciun efect asupra organismului uman. Cu toate acestea multi pacienti care sufereau de diferite boli, inclusiv cancere, s-au vindecat cu ajutorul efectului placebo. Felul in care corpul uman se poate vindeca de o boala reala doar cu ajutorul autosugestiei a surprins mereu stiinta.

Sursa foto: blogs.nature.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top