Connect with us

Stil

2 mituri IT pe care trebuie sa nu le mai crezi, spre binele calculatorului tau

Exista o serie de mituri despre securitatea informatica, doua dintre aceste fiind de multa vreme demontate insa oamenii mai cred in ele. Expertii de la G Data contrazic o serie de legende virtuale despre siguranta calculatorului tau.

Mituri despre securitatea informatica pe care nu trebuie sa le mai crezi, daca vrei sa ai un calculator sanatos:

CITESTE SI: INGREDIENTUL CARE ITI SALVEAZA CALCULATORUL DUPA CE L-AI ‘INUNDAT’ CU SUC SAU CAFEA

1. Malware si legatura cu site-urile pentru adulti

Multa lume continua sa creada ca virusii pot fi luati numai daca sunt accesate site-urile deocheate, cele care la intrare iti arata 18+. Potrivit unei cercetari facute de specialistii in securitate informatica de la G Data, 19% dintre virusi se gasesc pe site-urile care au legatura cu tehnologia (sfaturi IT, programe de piratat, aplicatii pentru diverse programe etc). 10% dintre virusii care dauneaza sanatatii computerului tau vin de pe site-urile de sanatate (de la cele cu retete naturiste pana la site-urile cu prescriptii de medicamente). Abia pe locul trei vin site-urile pornografice (5%).

mituri - 02082015 - 3

2. „Computerul meu nu contine nimic interesant pentru un cybercriminal”

Crezi ca nu ai suficiente date relevante pentru un hacker, dar asta nu te tine in afara pericolului. Ba dimpotriva. Hackerii, dupa ce ti-au virusat calculatorul de la distanta, pot patrunde in interiorul computerului tau si de acolo vor manevra actiunile lor urmatoare pentru a-si spala urmele. In plus, nu subestima valoarea informationala care se gaseste in calculatorul tau. De la o simpla semnatura sau diferite date personale precum copia de la buletinul tau de identitate ori a certificatului de nastere, pot fi vandute cu lejeritate pe piata neagra a Internetului cu scopul santajarii proprietarului.

Sursa foto: swagger.com

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top