Când vine vorba despre guma de mestecat, lumea se împarte în două: experții susțin că mestecatul de gumă este nesănătos pentru sănătatea iar consumatorii și producătorii care citează la rândul lor alți experți susțin că guma de mestecat este benefică pentru respirație și nu are niciun impact negativ asupra sănătății. Iată 6 curiozități despre guma de mestecat.
CONSUMATORII DE GUMĂ DE MESTECAT MĂNÂNCĂ NESĂNĂTOS
Consumatorii de gumă de mestecat nu duc o viață tocmai sănătoasă, și aici cercetătorii nu se referă la simpla mestecare a gumei ci la alimentele pe care le consumă pe lângă guma de mestecat în viața de zi cu zi. Și anume, cei care mestecă gumă au tendința să mănânce mâncare de tip fast food, chipsuri sau bomboane.
GUMA DE MESTECAT DĂ DURERI DE CAP
Mușchii faciali pot fi afectați de mestecatul inutil timp de câteva ore a unei gume de mestecat. Mestecatul nervos sau mestecatul rapid afectează capul punând presiune pe nervii care duc sângele spre cap.
PROBLEME DIGESTIVE
Mestecatul de gumă poate crea probleme intestinelor tale. Guma de mestecat poate provoca balonări celor care suferă de sindromul colonului iritabil, din cauza aerului înghițit în exces în timpul procesului de mestecare a gumei.
ATENȚIE LA DINȚI!
Chiar și dacă mesteci gumă fără zahăr, dinții tăi vor avea de suferit. Guma fără zahăr este plină de conservanți și arome acidulate ce duc la eroziunea dinților tăi, astfel încât îi dizolvă cu timpul, la fel cum o fac băuturile carbogazoase.
ASPARTANUL
Guma de mestecat conține aspartan, un îndulcitor artificial asociat cu defecte la naștere, cancer sau diabet.
MANDIBULA
Mestecatul întruna de gumă poate afecta maxilarul. Se pot declanșa afecțiuni ale articulațiilor temporo-mandibulare, afecțiuni cronice dureroase.
Acest articol a fost actualizat la: 20 ianuarie 2016 18:12