Connect with us
Ai mai multe alunițe pe piele? Ce înseamnă acest lucru?

Stil

Ai mai multe alunițe pe piele? Ce înseamnă acest lucru?

Știi ce însemană dacă ai mai multe alunițe pe piele? În popor se spune că dacă ai un număr mare de astfel de semne pe piele, atunci ești o persoană norocoasă.

Numai că dermatologii contrazic aceste vorbe. Mai mult decât atât, persoanele cu mai multe alunițe sunt și cele în cazul cărora crește consoderabil probabilitatea de a face cancer de piele. Așa că, dacă ai multe astfel de semne, atunci trebuie să ai mare grijă! Iar vizitele la dermatolog sunt mai mult decât necesare. Iată ce trebuie să știi în legătură cu acest subiect.

Ce înseamnă dacă ai mai multe alunițe pe piele? Specialiștii avertizează!

Medicul Ana Maria Dumitrescu, medic specialist chirurgie dermatologică, a explicat pentru revista Avantaje ce înseamnă dacă ai mai multe alunițe pe corp. Este necesar să mergi la un specialist atunci când te confrunți cu astfel de probleme. Asta pentru a nu te asigura că de-a lungul timpului nu se vor agrava și nu se va ajunge la probleme mult mai serioase.

“Varianta medicală ne spună că dacă ai multe alunițe trebuie să fii mai atent cu pielea ta și să te controlezi mai des. Numărul alunițelor este un factor de risc. Unele persoane au ceea ce noi numim alunițe displazice, adică atunci când te uiți la ele și când ne uităm noi ca medici spunem: Uuu asta arată într-un fel, uu și asta arată în același fel. Faptul că toate arată la fel de urât e un lucru bun.

De obicei, la ce ne mai uităm este la semnul pe care noi îl numim “rățușca cea urâtă”. Adică, dacă mi-ar crește un ditamai nodulul mare și negru, violet sau roșu, acesta iese în evidență și spunem: Uite, acolo e posibil să fie problema.

D-asta ne uităm cu atenție și d-asta semnul rățuștii cea urâtă este ușor de înțeles și de către pacienți pentru că pur și simplu se uită, scanează și văd: Ah, asta nu seamănă cu celelalte. Numărul în sine este și el un factor de risc pentru a dezvolta ceva ulterior.”, a spus medicul pentru sursa menționată anterior.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top