Connect with us

Stil

Ai pus prea multă sare în mâncare? Iată cum o repari!

Poate tu ai asezonat mâncarea cum trebuie. Ai pus câtă sare credeai că trebuie, ai combinat corect ingredientele şi condimentele şi totuşi, atunci când guşti, ţi se pare că este mult prea sărată. Nu mai ai nici timp, nici chef să te apuci de gătit altceva şi ţi-este şi milă de bani şi de timpul irosit. Cum faci să dregi gustul mâncării?

Diluează cu apă

Dacă ai pus prea multă sare într-o mâncare cu sos sau cu zeamă multă, cea mai bună soluţie este să mai adaugi nişte apă rece. Nu pune multă de la început. În funcţie de cantitatea de preparat, poţi începe cu un sfert de cană. Adu mâncarea din nou la punctul de fierbere. Gustă din nou şi mai adaugă apă dacă este nevoie.

Adaugă avocado

Poţi pune orice alt ingredient gras: avocado, smântână, lapte de cocos, ricotta. Ingredientele cremoase schimbă percepţia asupra gustului, făcând aromele să pară mai blânde. Metoda se poate folosi dacă ai scăpat prea multe condimente, în special ardei iute sau piper.

Pune un ingredient acid

Zeama de lămâie, muştarul de Dijon, oţetul de vin alb sau orice alt ingredient acid pot masca gustul mult prea sărat. Pune foarte puţin la început şi mai adaugă doar dacă este cazul. Nu vrei să transformi o cină prea sărată într-una prea acră.

Încearcă unul dintre aceste trucuri şi vei scăpa de gustul sărat

Adaugă un ingredient bogat în amidon

Orezul, ovăzul, quinoa, couscousul sau pastele absorb sarea ca un burete. Pune 100 de grame în mâncare, adu la punctul de fierbere şi lasă-le să îşi facă treaba. Poţi folosi şi cartofi mai ales dacă e vorba de supă sau ciorbă.

Pune alte condimente

Zahărul, mierea sau un amestec de condimente proaspăt măcinate pot face minuni dacă ai scăpat prea multă sare. Dacă preparatul îţi permite, poţi sota usturoi sau ceapă cu câteva condimente, fără să mai adaugi sare şi să le adaugi în mâncarea pe care vrei să o repari chiar înainte de a o servi.

Spală ingredientele

Poate părea ciudat, dar poţi spăla legumele sau carnea şi să le pui înapoi în mâncare pentru a scăpa de gustul foarte sărat.

Citeşte şi VEŞTI proaste pentru fumători! Cât costă de azi un pachet de ţigări

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top