Categorii Stil

Animalul de companie spune multe despre tine!

Un profesor de psihologie de la Universitatea Carroll din Statele Unite a realizat un studiu pe 600 de persoane pentru a identifica dacă există o legătură între preferințele animalului de companie și fișa psihologică a acestora. S-a descoperit, în urma studiului realizat de Denise Guastallo, că cei care iubesc câinii sunt mai energici și mai extrovertiți, iar cei care iubesc pisicile, sunt în general introvertiți și mereu gânditori.

Un lucru și mai curios legat de această categorisire în iubitori de pisici și de câini este faptul că, în urma unor teste de inteligență, s-a constatat că cei care au pisici de companie sunt mai inteligenți decât cei care preferă un câine. Studiul s-a concentrat în special pe deținerea de pisici sau câini, deoarece sunt animalele cele mai populare și mai prietenoase cu omul.

CITEȘTE ȘI: CE SPUNE TENUL TĂU DESPRE TINE

Însă și atunci când alegi un câine, contează foarte mult rasa acestuia, deoarece energia pozitivă sau negativă se transmite și de la animalul de companie. Astfel că: cei care au declarat că au un Torkshire terrier se descriau cei mai fericiți, susținând că râd și de 10 ori pe zi; cei care au golden retriever au declarat că sunt preocupați de latura academică, majoritatea fiind persoane cu masterat sau doctorat; proprietarii de dalmațieni cheluitesc sume colosale pentru animalele lor, uneori neglijându-se chiar pe ei; persoanele care dețineau labradori se declarau singure; cei care au mopși provin din familii și căsnicii fericite.

Tot în funcție de rasa câinelui, oamenii pot fi clasificați astfel: agreabili (cei care au labradori), stabili emoțional (beagle), extravertiți (ciobănesc german, buldog), deschiși, open minded (chihuahua) sau echilibrați (ogar). Cum este explicabilă asocierea dintre caracterele și personalitățile oamenilor și rasele de câini? Doctorul Workman, unul dintre specialiștii în psihologie comportamentală, susține că anumite tipuri de personalitate sunt atrase de anumite rase, în mod inconștient.

Acest articol a fost actualizat la: 20 ianuarie 2016 18:09

Share
Scris de
Huff