Specialiștii susțin faptul că există diverse alimente care nu ar trebui depozitate niciodată în frigider. Iar cartofii fac parte din această categorie.
Daca bagi cartofii în frigider coaja cartofului o să se înnegrească şi o să se strice rapid.
Substanţa toxică, numită solanină, este produsă atunci când cartofii sunt expuşi prea mult la lumină. Moartea survine de obicei după o perioadă de slăbiciune şi confuzie, urmată de comă.
Pentru a evita orice pericol, este recomandată îndepărtarea petelor verzi sau încolţite
Spre deosebire de cartofii cruzi, de pe tarabele din piață sau lădițele din magazin, cartofii feliaţii gata ambalaţi pot fi vechi de luni de zile, prefierţi şi apoi congelaţi instant pentru a fi cât mai crocanţi.
Ei nu pot fi gătiţi într-un mod mai sănătos, de exemplu fierţi sau copţi la grătar, pentru că au fost comercializați cu scopul de a fi … prăjiţi.
Despre cartofii încolțiți se stie ca sunt foarte periculosi, deoarece conţin otravă în tulpină şi frunze.
Acest articol a fost actualizat la: 2017-08-31T09:32:08+03:00 9:32
Acest site foloseste cookies.
Read More