Foarte mulți oameni își beau cafeaua dimineața, considerând acest un lucru un adevărat ritual fără de care nu pot începe ziua. Dar nu toți știu ce efecte poate avea consumul acestei băuturi la primele ore.
Oamenii de știință au studiat efectele cafelei și au ajuns la concluzii foarte interesante.
Cafeaua este principala sursă de antioxidanți și are un efect anti-stress. Aroma cafelei acționează asupra proteinelor legate de stresul creierului și te ajută să gândești pozitiv.
De asemenea, populara băutură poate să reducă simptomele bolii Parkinson. Potrivit unui articol publicat în 2012 în revista Science Daily, cafeaua îi ajuta pe oamenii care suferă de boala Parkinson să-şi controleze mai bine mișcările. Se pare ca, gratie pasiunii noastre pentru cafea, suntem protejati de Parkinson in proportie de 80%, de ciroza hepatica 80%, de pietrele la rinichi 50% si de cancerul de colon in proportie de 25%.
Totodată, cafea are un efect benefic asupra ficatului, mai ales la persoanele care consumă alcool, reducând riscul de ciroză cu 20%.
Cafeina creşte cantitatea de acizi graşi în sânge, care permite muşchilor să absoarbă şi să ardă grăsimile şi să le transforme în energie. Aceasta păstrează rezervele de carbohidraţi şi permite organismului să le folosească mai târziu.
Cafeaua de dimineață calmează durerile de cap, ajută la menținerea greutății și previne apariția cariilor dentare.
Mai mult decât atât, cafeaua are și un efect pozitiv asupra inimii femeilor, scăzând riscul afecțiunilor cardiovasculare în rândul persoanelor de sex feminin.
Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei cafea seara
Acest site foloseste cookies.
Read More