Connect with us
Blondele, inteligenta si concluziile neasteptate ale unui studiu

Stil

Blondele, inteligenta si concluziile neasteptate ale unui studiu

Parerea populara generala care indica faptul ca blondele ar fi mai saracute din punct de vedere neuronal, nu mai este de actualitate. Bancurile despre blonde vor ramane in folclor, dar vor ramane doar bancuri, deoarece realitatea este alta. Cel putin asa indica un studiu recent, care demonstreaza contrariul: blondinele sunt chiar cele mai inteligente dintre femei.

Pe urmatoarele locuri se claseaza satenele, roscatele si brunetele. Astfel, in urma concluziilor studiului de specialitate, blondele nu au nicidecum o inteligenta inferioara femeilor cu par diferit. Cine crede ca femeile cu parul blond au coeficientul de inteligenta mai mic decat alte femei, se bazeaza doar pe un mit. Inteligenta primelor ar fi peste medie, conform cercetatorilor de la Universitatea de Stat Ohio (Statele Unite ale Americii).

Conform passionsante.be, oamenii de stiinta au analizat o banca de date ce cuprinde profilurile a mii de femei si care sunt reprezentative pentru populatia americana. Toate respondentele au dat un test de competente lexicale, matematice si de logica. Probele clasice pentru determinarea IQ-ului au aratat urmatoarele date: blondele au fost primele, cu o medie de 103,2.

Citeste si: Roșcată, brunetă, blondă sau șatenă? Ce fel de personalitate ai în funcție de culoarea părului

Roșcată, brunetă, blondă sau șatenă? Ce fel de personalitate ai în funcție de culoarea părului

Pe locurile urmatoare sunt satenele (102,7), roscatele (101,2) si brunetele (100,5). Cifrele arata totusi ca diferentele sunt foarte mici, iar autorii studiului inedit au precizat ca toate culorile de par sunt egale in ceea ce priveste IQ-ul. Cu toate acestea, exista o diferenta: blondele sunt mai putin susceptibile sa prezinte un IQ foarte scazut.

Studiul a avut obiectivul de a demonstra ca „stereotipul blondei proaste este un mit”. In afara de combaterea acestei gandiri foarte prezente in toate societatile moderne, rezultatele studiului pot avea un rol economic foarte important. Nu sunt putine cazurile in care blodele sunt privite altfel de colegii de munca sau de angajatori. De-a lungul timpului au fost semnalate numeroase cazuri in care femeile blonde au fost discriminate din cauza culorii parului lor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top