Cercetatorii declara ca in cazul omului trecerea anilor doar modifica continuu sinapsele creierului. Un exemplu pe care oamenii de stiinta ni-l dau in acest caz este faptul ca la varsta de 20 de ani avem o memorie excelenta, dar la varsta de 40 de ani avem o abilitate de calcul si lucru cu cifre extrem de avansata.
CITESTE SI: UN OM DE STIINTA A EMIS O TEORIE CARE AR PUTEA SA NE DEA LUMEA PESTE CAP
Joshua Hartshome, de la Massachussetts Institute of Technology, a efectuat un studiu pe 5.000 de persoane care au acceptat sa-i fie subiecti. In urma studiului, omul de stiinta a publicat o cercetare ampla despre varstele de aur ale creierului uman.
Dupa 3 ani de cercetare cotinuua, Joshua Hartshome a ajuns la concluzia ca fiecare abilitate a creierului are propria sa varsta de aur.
Potrivit studiului, in intervalul de varsta 15-20 de ani creierul are cea mai ridicata capacitate de memorare, de la o lista mare de cuvinte in alta limba pana la texte intregi, asa cum fac studentii in facultate.
In jurul varstei de 35 de ani incepe sa ni se dezvolte capacitatea de a efectua calcule matematice cat mai complexe. Aceasta aptitudine ramane in parametrii maximi pana in jurul varstei de 55 de ani.
CITESTE SI: CÂT DE DIFERIT ESTE CREIERUL FEMEILOR DE CEL AL BĂRBAŢILOR. ŞTIAI ASTA?
Oamenii ajunsi la varsta de 40 de ani au capacitatea de a recunoaste emotiile celorlalti aproape la fel de bine ca un expert in acest domeniu.
Cercetatorul a explicat ca acest fapt se datoreaza dezvoltarii neuronilor nostri, diversele grupari din interiorul creierului nostru se maturizeaza la varste diferite.
Sursa foto: thespiritscience.net
Acest articol a fost actualizat la: 2016-01-20T18:52:02+02:00 18:52
Acest site foloseste cookies.
Read More