Connect with us

Stil

Câtă apă trebuie să bei pentru a pierde în greutate

Doctorii ne spun mereu că un consum suficient de apă ne poate ajuta să scăpăm de kilogramele în plus. Există însă o cantitate exactă de apă pe care trebuie să o bei pentru a pierde în greutate, în funcție de kilogramele pe care deja le ai.

Dacă veți bea suficientă apă pe parcursul zilei, aceasta va scădea apetitul, va da senzația de sațietate mai repede și vă va ușura procesul de slăbit. Desigur, aceste beneficii funcționează cel mai bine alături de un stil de viață sănătos, o dietă alimentară potrivită și o activitate fizică redusă.

Cantitatea corectă de apă pe care o persoană trebuie să o ingereze zilnic depinde de gen, de nivelul de activitate și de starea de sănătate a fiecăruia. În general, bărbații trebuie să consume 13 pahare de apă pe zi iar femeile doar 8.

Citește și: Cântărea 160 de kilograme. A renunțat la un SINGUR aliment și a slăbit spectaculos!

Dacă încercați să pierdeți din kilogramele în plus, se recomandă să beți apă în cantitate proporțională cu greutatea pe care o aveți.

Ce se întâmplă dacă nu bei suficientă apă

Consumul insuficient de apă are efecte devastatoare asupra organismului. Durerile de cap,  durerile de stomac, aciditatea, constipația și creșterea în greutate sunt doar câteva dintre aceste efecte. Deshidratarea cauzează creșterea apetitului, iar în loc să se transforme în energie, carbohidrații consumați se depun ca grăsime.

Citește și: A slabit 100 de kilograme in 9 luni! Cum arata acum

Lipsa apei face ca metabolismul să încetinească, iar corpul va tinde să se îngrașe. De asemenea, fără o hidratare corectă, organismul nu poate procesa mâncarea și absolut tot ce consumăm se va transforma în grăsime.

Minimul de apă care trebuie consumat de o persoană adultă este de 8 pahare pe zi. Beți câte unul sau două pahare înainte de fiecare masă și evitați să consumați sucuri carbogazoase sau de fructe, din comerț.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top