Connect with us
Ce este INTERZIS sa faci pe 29 august 2020, de Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul

Spiritualitate

Ce este INTERZIS sa faci pe 29 august 2020, de Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul

Ioan Botezatorul este unul dintre cei mai importanti sfinti din calendarul crestin ortodox. Denumit de catre mai marii Bisericii si „inger in trup” sau „inger omenesc”, acesta este pomenit in trei sarbatori diferite de-a lungul unui an bisericesc. Este una dintre cele mai cinstite personalitati ale Vechiului Testament, datorita rolului sau de Botezator, de aici fiind preluat obiceiul crestinarii.

Iata care sunt lucrurile pe care nu ai voie sa le faci pe 29 august:

1. NU AI VOIE SA BEI VIN ROSU

Pe 29 august, de Taierea Capului, este permis sa consumi doar struguri si apa. Nu este recomandat nici macar vinul rosu deoarece acesta reprezinta sangele Botezatorului.

2. NU AI VOIE SA MANANCI VARZA

Daca ai pofta de fructe, acestea sunt permise dar cu o singura conditie: sa nu fie de culoare rosie. De asemenea, varza este interzisa in aceasta zi pe motiv ca pe varza ar fi fost taiat capul profetului. Nici fructele rotunde nu sunt permise azi deoarece simbolizeaza forma capului care a fost taiat.

3. NU AI VOIE SA TAI NIMIC CU CUTITUL

Nu ai voie sa folosesti cutitul in bucatarie astazi. Daca vrei sa injumatatesti un aliment pe care il consumi sau sa il mananci in bucati, foloseste-ti mana. Potrivit superstitiilor si traditiilor populare care inca se mai pastreaza in mai multe regiuni, persoana care taie chiar si o bucata de paine cu cutitul va avea o moarte crunta.

4. NU SE MANANCA IN FARFURII SAU ALTE VASE

Motivul? Capul Sfantului Ioan Botezatorul a fost pus pe o tipsie. De asemenea, evita orice vas cu fundul rotund chiar si daca vrei sa fierbi ceva.

5. NU AI VOIE SA MATURI de Sfatul Ioan

Se spune ca daca dai cu matura prin casa vei tulbura linistea mortilor. Lasa curatenia pentru alta zi!

Sursa foto: hunedoaralibera.ro

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

2 Comments

2 Comments

  1. CARMEN LUPASCU

    2016-08-29T00:09:48+03:00 at 0:09

    Daaaa… nu ai voie sa respiri…. hahahahahaha

  2. b1tv

    2016-08-28T16:46:22+03:00 at 16:46

    in popor era intalnita interdictia de a taia si manca fructe si legume cu forma rotunda de exemplu pepenele nu era consumat in aceasta zi da subliniez ca aceste obiceiuri nu au legatura cu Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie deci, nu trebuie respectate

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top