Connect with us
Ce locuri să alegem pentru a avea o vacanță sigură. Sfaturile specialiștilor

Stil

Ce locuri să alegem pentru a avea o vacanță sigură. Sfaturile specialiștilor

Sezonul vacanțelor a sosit. Vara este și ea pe poziții, iar oamenii se gândesc sau deja și-au ales destinațiile turistice unde își vor petrece timpul liber. Având în vedere situația cu care se confruntă omenirea, multe domenii au fost afectate, în special turismul. Cu toate acestea, mai multe state se pregătesc deja pentru sezonul estival și plănuiesc să-i primească pe turiști cât mai repede. Deși au fost adoptate mai multe măsuri de prevenire în zonele turistice, pericolul este încă prezent, așa că trebuie să fim atenție la cum ne organizăm vacanțele.

Ce locuri să alegem pentru a avea o vacanță sigură. Sfaturile specialiștilor

Medicul Valeriu Gheorghiţă, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila” din Capitală, este de părere că o vacanță este riscantă în această perioadă, însă riscurile pot fi mai scăzute dacă alegem cu atenție destinația și suntem atenți la tot ce facem. Astfel, el încurajează excursiile cu cortul sau cu rulota, despre care crede că vor deveni un trend.

De altfel, el susține că destinațiile ideale de vacanță ar fi cele din România, nu cele mai faimoase locuri, cu un număr mare de vizitatori. De asemenea, va trebui să evităm zonele aglomerate, să respectăm, totuși, distanțarea socială și să ne limităm la un concediu relaxant, dar sigur. Având în vedere că riscul îmbolnăvirii nu va fi redus la zero niciodată, este bine să fim precauți și să alegem cazarea în locuri mai puțin expuse, în niciun caz la hoteluri cu programe de tip all-inclusive, unde cererea va fi foarte mare.

„În condiţiile în care avem un context general favorabil putem eventual să luăm în calcul şi o destinaţie de vacanţă, ideal în ţară. (…) În principiu, cred că oamenii, din instinct, se vor reprofila şi vor căuta acele zone, acele locaţii în care se simt mai în siguranţă. Trebuie să respectăm aceste principii generale, practic distanţarea socială, evitarea zonelor aglomerate.”, a declarat medicul.

Medicul atenționează persoanele care prezintă semne de boală. Oricine simte că starea lui de sănătate a suferit modificări, ar trebui să anuleze concediul și să se izoleze în casă, pentru a nu-i pune în pericol și pe ceilalți. În cazul celor care vor opta, totuși, pentru o vacanță în străinătate, sunt sfătuiți să aleagă țările cu o rată de infectare scăzută, unde există un nivel de siguranță mai bun și riscul de îmbolnăvire e mai mic.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top