Connect with us
tigara

Stil

Ce proprietate benefică ascunde scrumul de țigară

Cercetătorii chinezi au realizat un studiu potrivit căruia scrumul de țigară nu ar trebui aruncat. Acesta poate fi de mare ajutor în curățarea apei cu arsenic, o substanță foarte toxică.

Cercetătorii chinezi de la Academia Chineză de Științe din Beijing au descoperit o metodă prin care scrumul de țigară poate fi folosit în purificarea apei contaminate cu arsenic, studiul fiind condus de profesorul Jiaxing Li.

Arsenicul este una dintre cele mai cunoscute substanțe toxice, iar această substanță poate fi extrasă din apă prin metode greoaie de purificare a apei, moduri de tratare a apei. Din nefericire, metoda de tratare a apei este costisitoare pentru multe părți ale planetei, iar a consuma apă potabilă este esențial pentru sănătatea fiecărui om.

Pentru testarea eficienței scrumului de țigară, oamenii de știință chinezi l-au amestecat cu oxidul de aluminiu. Cercetătorii au ajuns la concluzia că cenușa poate fi mult mai eficientă în purificarea apei decât cojile de banane, testate anterior în aceeași problemă.

Scrumul care a intrat în contact cu oxidul de aluminiu a filtrat 96% din apa cu arsenic, o adevărată descoperire științifică! Apa apoate ajunge să fie contaminată cu arsenic în mod natural, cele mai afectate țări în acest sens fiind Chile, Mexic sau Ungaria dar și China, existând probleme serioase cu apa potabilă.

Arsenicul este periculos pentru sănătate întrucât provoacă dureri stomacale insuportabile, duce la pigmentări nedorite ale pielii, precum și paralizie parțială. Cu toate că există tehnologie de purificare a apei, costurile acestei tehnologii sunt prea mari pentru multe zone rurale de pe planetă. Chinezii susțin că scrumul de țigară ar putea fi folosit în orice colț al planetei, întrucât numărul fumătorilor este mare.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

1 Comment

1 Comment

  1. Dragomir Cristina

    2014-10-20T12:42:23+03:00 at 12:42

    dar efectele negative le-au testat?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top