Connect with us
Un studiu realizat de cercetătorii americani a scos la iveală ce se întâmplă în corpul tău atunci dacă bei cafea seara.

Stil

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei cafea seara

Sunt multe persoane care beau cafea de dimineață, dar există destui oameni care preferă să bea și seara, cu câteva ore înainte de culcare.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Colorado (SUA) a scos la iveală ce se întâmplă în corpul tău dacă bei cafea înainte de culcare.

Conform studiului, dacă vei consuma cofeină seara, ritmul circadian, care reglează somnul și starea de veghe, va fi serios afectat. Participanții la cercetare au consumat un supliment de cofeină, echivalentul unei cafele espresso duble, cu trei ore înainte de culcare. Iată care a fost rezultatul!

Cofeina a întârziat cu 40 de minute timpul necesar voluntarilor pentru a putea adormi, scrie Menshealth. În plus, cei care au consumat acel supliment au simţit nevoia să doarmă mai mult dimineaţa, fiindu-le foarte greu să se trezească.

Autorul studiului, Kenneth Wright, spune că efectul apare şi în cazul unei singure doze de cafea, nu doar la consumatorii înrăiţi. De aceea, cel mai bine este să evităm cafeaua seara, chiar şi cu şase ore înainte de culcare, pentru că efectul cofeinei este mai puternic decât ne imaginăm.

Citește și: A slabit 45 de kilograme dupa ce a renuntat la cafea

Citește și: Cum sa scapi de celulita cu zat de cafea si piper

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top