Categorii Stil

Ce se intampla in corpul tau la trecerea de la cald la rece

Trecerea brusca de la cald la rece iti poate afecta serios organismul si iti poate pune in pericol sanatatea.

Organismul uman simte ca pe un soc termic trecerea brusca, de la cald la rece. Si cum meteorologii au anuntat pentru urmatoarele zile o vreme schimbatoare, ar trebui sa ne protejam.

Potrivit medicilor, fluctuatiile de temperatura au efecte negative asupra organismului, care are nevoie de cel putin 14 zile de adaptare la schimbarile climatice.

Corpul uman are nevoie de o temperatura constanta, in jur de 36-37 grade Celsius, pentru o buna functionare a organelor si a celorlalte mecanisme proprii. Un grad in plus sau in minus ne poate afecta serios sanatatea.

Atunci cand suntem expusi brusc frigului, corpul uman face eforturi pentru a face fata temperaturilor scazute. Din acest motiv trebuie sa incercam sa il ajutam. In primul rand, trebuie sa ne protejam extremitatile, sa purtam caciuli, sepci, sosete si esarfe sau fulare.

CITESTE SI: COPILUL TAU A RACIT? UITE CAND ESTE CAZUL SA NU-L MAI TRIMITI LA SCOALA!

Nu trebuie sa ne neglijam zona gatului. Multe infectii si raceli pornesc de aici. Un piept lasat la vedere, chiar daca poate parea atragator, ne aduce numai probleme intr-o perioada rece. Este bine sa purtam mereu in geanta o esarfa pe care, atunci cand iesim afara, sa o infasuram elegant in jurul gatului si a pieptului.

Un alt aspect important este reglarea imunitatii. Incerca sa bei cat mai multe ceaiuri sau bauturi calde in aceasta perioada, pentru a putea mentine temperatura corpului constanta indiferent de vremea de afara. Un ceai cu multa lamaie iti aduce o buna portie de vitamina C care lupta cu potentialele raceli si ridica imunitatea organismului slabit.

Folosita inca din vremuri indepartate pentru tratarea diverselor infectii si pentru intarirea sistemului imunitar, in zilele noastre extractul de echinaceea este cunoscut si pentru efectele benefice pe care le aduce in caz de gripa si raceala. La plafar exista atat ceaiuri cat si capsule de echinaceea. O doza zilnica recomandata pentru adulti si persoanele varstnice este de 900 mg pe zi.

In general, este bine sa mergi la un control la medicul tau de familie, imediat cum se produce o schimbare brusca de temperatura, sau cum simti ca sistemul imunitar iti este slabit sau afectat. El este singurul care iti stie trecutul medical, si iti poate prescrie un tratament adecvat.

Sursa foto: Shutterstock

Acest articol a fost actualizat la: 2016-01-20T18:02:36+02:00 18:02

Share
Scris de
Raluca Badoiu

Acest site foloseste cookies.

Read More